970x250_appec2021
Patrizia Lohan exposa \

Exposicions

Patrizia Lohan exposa "Emoció versus racionalitat" a la Casa de Cultura

Nial nou-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
La Casa de Cultura és el marc de l’exposició Emoció ‘versus’ racionalitat, de Patrizia Lohan, artista italoalemanya resident a Sant Cugat. Aquesta curiosa barreja cultural dels seus orígens resulta determinant per explicar la dialèctica de contraris que impulsa i determina la seva obra. La mostra es va inaugurar el 24 de gener i es podrà visitar fins al 7 d’abril del 2013. S’han programat visites guiades el 17 de febrer, el 10 de març i el 7 d’abril a les 12 h.

Els fonaments del seu treball (que té com a referents el suprematisme, el neoplasticisme i el minimalisme) parteixen del conflicte entre reflexió i intuïció, tot plantejant relacions plàstiques de tensió entre factors, com ara color i forma o forma i fons, que s’estenen a la relació de les parts i el conjunt. El suport, sempre blanc, esdevé el camp d’actuació on es distribueixen les figures geomètriques en rigorosa ordenació ortogonal i seriació rítmica treballades en relleu. A partir d’aquests components idèntics introdueix variacions espontànies, com en una lliure improvisació musical, que trenquen la uniformitat inicial amb un simple tall o plegament. Algunes obres (Recorte interior) denoten una recerca en l’espai intern que recorda Chillida.

L’absència de color multiplica les possibilitats de percepció, però a l’actual sèrie Reflections apareix un tènue halo acolorit al voltant de cada element, que sembla una llum artificial que irradia des de dins. Es tracta del reflex sobre el fons blanc del color ocult a la vista frontal de la peça, un cromatisme indirecte i il·lusori que revela la lucidesa creativa de Lohan.

A la imatge, "Discos anaranjados" de Patrizia Lohan.

Et poden
Interessar
...