M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT

Notícies

Agramunt recorda Josep Guinovart en el cinquè aniversari de la seva mort

bonart Agramunt - 09/03/13
Baner_Malagrida_Bonart_360x356pxEmociona't_Banner_180x178_1
“El passat 12 de desembre va fer cinc anys de la mort de Josep Guinovart. De les seves vivències a Agramunt, Guinovart deia: “Nosaltres vivíem sense llum elèctrica, vivíem amb llums d’oli, vull dir amb les formes, amb l’origen de totes les coses”. És aquesta llum, són aquestes formes i és aquest origen de totes les coses que fan que la seva ànima, latent, perduri més enllà de la seva obra i ompli dia rere dia el buit que ens va deixar. Una obra de la qual els agramuntins ens en sentim part i és per aquest motiu que volem retre-li l’homenatge que es mereix, a la seva persona i al seu compromís  amb la terra que el va acollir en temps de foscor. Volem fer-ho a través de l’expressió més sincera que tenim: les nostres entitats, la nostra gent, les nostres arrels. En definitiva, a través de Tnumarga a Guinovart vol oferir allò que ens defineix com a comunitat  i que  ens remet als orígens que el Guino també va saber trobar a Agramunt”. Aquest es l’article de presentació que ha fet l’alcalde d’Agramunt Bernat Solé i Barril al voltant dels actes commemoratius del cinquè aniversari de la mort de Josep Guinovart.

Tnumarga a Guinovart és el nom del conjunt d’actes d’homenatge a Josep Guinovart, fill adoptiu d’Agramunt, organitzats per diferents entitats locals, els quals van començar el desembre passat amb una exposició a l’Espai Guinovart, i que s’aniran programant fins a finals d’aquest any amb motiu del cinquè aniversari del seu traspàs.

Poema de recapte amb simfonia de samfaina, de Tnumarga a Guinovart, pinzell del poble, obrer de l’art és un espectacle teatral poètico-visual itinerant amb música original de Carles Santos, creat i dirigit per Jaume Figuera amb motiu del primer homenatge celebrat el dia 13 de desembre de 2008 en memòria de Josep Guinovart, el qual es presenta, en aquesta ocasió, amb una renovada posada en escena i la participació voluntària de més d’un centenar d’artistes i col·laboradors i una llarga llista d’entitats i organitzacions. També és un petit homenatge a Josep Guinovart i la seva obra, amb la qual Agramunt es sent identificat, pel seu valor estètic i cultural, per la seva dimensió ètica i social i el seu compromís amb la Natura: pels seus lligams amb Agramunt i els seus camps, que canvien de fesomia i de colors en funció de l’època de l’any, i la seva gastronomia basada en els productes de la terra com el pebrot, l’albergínia, l’oli o el blat; i pel seu vincle amb Castelldefels, representat amb l’arengada i la sal, el mar, l’horitzó, l’infinit, la pau i el pinzell de color blau. Tot un manifest a favor de l’art, la cultura i el territori.

La representació tindrà lloc el proper dia 17 de març a les 12.30 h. a l’Espai Guinovart d’Agramunt.

 

Et poden
Interessar
...

300x600-Gaudí - Gene