FCC-Segell-banner4
El Monestir i la Galeria Canals presentaran dos exposicions i un llibre d\'Espriu

Exposicions

El Monestir i la Galeria Canals presentaran dos exposicions i un llibre d'Espriu

bonart sant cugat del vallès - 10/03/13
Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-catBaner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
Dins els actes oficials de l'Any Espriu es presenta a Sant Cugat, el llibre pòstum i inèdit de Salvador Espriu Ocnos i el parat esglai, amb una exposició de l'obra original de Sergi Barnils. Ocnos i el parat esglai, que ara es publica per primera vegada, un projecte dels últims anys d'Espriu, amb el propòsit de recopilar i revisar tota la seva producció assagística. Ocnos i el parat esglai no és un llibre de poemes ni de narracions, sinó el llibre pòstum, inèdit, de Salvador Espriu que reuneix la seva obra assagística.

El llibre te 26 textos sobre artistes, una característica singular dedicada a molts artistes: de Bruegel el Vell a Velázquez, de Picasso o Xavier Nogués a Apel·les Fenosa, de Dalí a Subirachs, dels fotògrafs Jean Dieuzaide a Toni Vidal, de Cusachs a Joan-Pere Viladecans, d'Amèlia Riera a Àngels Freixanet i un llarg etcètera d'altres artistes, i sovint aleshores joves promeses, si ens fixem en la data del suport espriuà. Una part significativa de la seva obra n'integra l'exposició. Mireia Mur i Ramon Balasch, estret col·laborador del poeta els últims anys de la seva vida, són els curadors del llibre que, seguint la vella tradició de complicitat entre l'art i la societat civil, ha comptat amb la col·laboració de l'artista de Sant Cugat, Sergi Barnils per fer-ne les il·lustracions.

Les il·lustracions de Sergi Barnils per a Ocnos i el parat esglai de Salvador Espriu responen al títol general de La gloria di Colui que tutto move, el primer vers del primer cant del Paradís de la Divina Comèdia. Al seu costat, Les mansions de la llum i les Estances de la ciutat esplendent es troben a l'arrel d'un conjunt de 64 Col·lotges, és a dir, converses i col·loquis que dialoguen amb l'obra d'Espriu. El pintor, Bíblia en mà –aquest llibre que Espriu considerava l'obra més gran de la literatura universal–. L'obra de Barnils ha anat basculant d'istme a istme, erigint-se en un gran tribut a l'art del segle XX, però els darrers temps, més decidit, s'ha impregnat d'un llenguatge nou i propi, amarat d'espiritualitat, tota una conquesta per a un artista que, bufi com bufi el vent, no es deixa vèncer. La seva obra és molt coneguda a diferents països d'Europa, sobretot a Itàlia. A Catalunya, Barnils es podria considerar com un perfecte desconegut. Aquesta és una mostra singular dins l'Any Espriu, perquè es fa la presentació oficial d'aquest llibre inèdit, amb aquesta també singular mostra d'art visual.

En el Claustre del Reial Monestir s'exposarà l'obra de Barnils i a Canals galeria d'art a part de la obra de dit artista, també es mostrarà l'obra d'alguns artistes ressenyats en el llibre i vinculats amb la galeria: Picasso, Dalí, Subirachs, J. P. Viladecans i Amèlia Riera. L'exposició es podrà veure de l´11 d'abril al 2 de juny 2013 al Claustre del Monestir de Sant Cugat i a Canals galeria d'art, ambdues amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat,

A la imatge, una obra de Viladecans.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021