banner-elscatala-817x88px
Kel Domènech presenta “Kamakristvs” que trenca estereotips

Notícies

Kel Domènech presenta “Kamakristvs” que trenca estereotips

bonart besalú - 11/03/13
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Culturathumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Es va presentar la nova col·lecció escultòrica de Kel Domènech: Kamakristvs. Una col·lecció de 6 obres + 1, que reflexiona, trenca estereotips i busca punts de comunió entre l'Església com a institució i el Kamasutra de Vatsyayana  com a filosofia de comunitat. L'acte va tenir lloc a l'EspaiKD de Besalú, el showroom que l'artista Kel Domènech té en el seu taller estudi de la vila comtal. Va presentar l'acte el periodista Salvador García Arbós, que va destacar la importància d'obrir debats i la facilitat en què l'obra de Kel Domènech ho aconsegueix.

L'artista va començar a explicar les reflexions que van ser l'inici de la col·lecció i com va esdevenir físicament en les 6 peces presentades. En aquell punt, tal i com va dir: "l'atreviment de l'escultura és traspassar els límits físics i materials per fer-la viva i entrar a formar part de la ment dels qui la contemplen. Avui i aquí farem més que això, ja que ara anem a construir la setena obra entre tots". En aquell punt de la "performance" el xef Jaume Soler dels Fogons de Can Llaudes i l'enòleg Josep Serra del celler La Vinyeta, van presentar una escultura comestible maridada amb un "vi d'autor irreverent", segons les pròpies paraules de Josep Serra. L'escultura estava inspirada en ingredients que es citen en les sagrades escriptures, el Kamasutra, espècies de la Índia, marisc del Mediterrani....tot ocult dins una olla de grans dimensions i tapat per un núvol de fum pesant que passats uns segons es va esvair per a mostrar la creació de l'interior.

Al final de l'acte, Kel Domènech va explicar que actualment ja es troba immers en la construcció de la propera obra, una nova peça de la col·lecció Màquines. " L'actualitat no ens ha de fer defallir i hem de lluitar amb totes les nostres forces per a fer que l'art no minvi i els processos creatius segueixin endavant amb encara més força".

 

Et poden
Interessar
...

817x68