banner-elscatala-817x88px
El Museu del Càntir participa en el projecte europeu “Arginet”

Notícies

El Museu del Càntir participa en el projecte europeu “Arginet”

bonart argentona - 12/03/13
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1180x180
El Museu del Càntir d’Argentona participa en el projecte europeu Arginet per promoure les accions culturals de les fires de ceràmica. Aquesta setmana Argentona acull una trobada tècnica del projecte. Hi participen, a més d’Argentona, quatre altres ciutats europees: Aubagne (França), Boleslawiec (Polònia), Gmunden (Àustria) i Faenza (Itàlia), que és la cap del projecte, totes elles amb prestigioses fires de ceràmica.

El projecte Arginet preveu impulsar els intercanvis artístics d’accions culturals entorn a les fires de ceràmica com tallers, demostracions, activitats infantils, accions de foc, concerts amb instruments de fang, cuites de ceràmica i una espectacular desfilada teatral amb personatges totalment enfangats, entre altres accions, en les edicions de les fires dels anys 2013 i 2014.

El projecte té un pressupost total per a tots els participants de 400.000 euros en els dos anys de durada, dels quals 60.000 euros corresponen a Argentona, per a les fires de ceràmica de 2013 i 2014. La Unió Europea finança el projecte en un 50% dins el programa Culture 2007-2013, pel que la seva aportació serà de 200.000 euros, dels quals 30.000 corresponen a Argentona.

El dies 13 i 14 de març es farà a Argentona una trobada tècnica per tal de tancar diversos aspectes del projecte, com la programació que farà cada ciutat, pressupostos, finançament, comunicació i coordinació general entre els socis participants. Hi participen delegacions de totes les ciutats, amb un total de 12 persones. Entre les activitats que es faran aquests dies a Argentona, s’hi inclou una visita guiada al Museu del Càntir, una visita a l’Escola Taller del Museu (edifici Velcro) i una recepció de les delegacions per part dels regidors de l’Ajuntament d’Argentona i membres del Patronat Municipal del Museu del Càntir.

El projecte preveu que en un futur es constitueixi en xarxa de ciutats de fires de la ceràmica a nivell europeu per tal de fomentar els intercanvis de ceramistes i accions culturals entre els diferents països d’Europa de la xarxa.

Et poden
Interessar
...

817x68