banner-elscatala-817x88px
El Museu de Gas rep més de 22.000 visitants en el seu primer any de vida

Notícies

El Museu de Gas rep més de 22.000 visitants en el seu primer any de vida

bonart sabadell - 13/03/13
La-Galeria-201602-recursBaner_Subirachs_Bonart_360x356
El director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Pere-A. Fàbregas, i la directora del Museu del Gas, Eva Buch, han presentat el balanç d'activitat de l'equipament  cultural, que durant el 2012 -primer any complert d'activitat- ha superat totes les expectatives dels promotors i ha convocat un total de 22.575 visitants (prop de 25.000 si es sumen les visites efectuades des de la seva posada en marxa, a l’octubre del 2011).

L’esforç de la Fundació Gas Natural Fenosa per la preservació, conservació i difusió del patrimoni històric dels sectors del gas i l’electricitat, així com per l’exploració del futur de les energies i la seva interacció amb el medi ambient, s’ha vist recompensat amb la complicitat del públic.

És per això que el museu es troba ja entre els museus més visitats d’aquells especialitzats en el món de la indústria a Catalunya i ha esdevingut també, en el seu primer any de vida, un dels equipaments més visitats de Sabadell.

Mes enllà de la col·lecció permanent i de l’exposició temporal dedicada a l’arquitecte modernista Juli Batllevell, les visites organitzades i les activitats especials, dirigides tant a públic infantil com a adults, han estat el gran reclam del museu i han concentrat prop del 75% de les visites totals. Pel que fa a les visites individuals, destaca el col·lectiu de la gent gran, el 20%, i també els menors de 16 anys, amb un 11% de les visites. Entre les visites comentades cal remarcar les protagonitzades per grups escolars, ja que tot i tractar-se del primer any  en que s'ha dut la iniciativa i es va començar ja avançat el curs escolar, un total de 3.500 nens i nenes han gaudit de l'activitat de visitar el museu.

L’equipament ha fet conferències, documentals, tallers i també activitats especials coincidint amb Sant Jordi, la Setmana de la Ciència, la Festa Major de la ciutat, la participació a la Nit dels Museus, el Nadal (amb el campament i l’Ambaixador Reial) o iniciatives com els Ecodiumenges.

El Museu del Gas, inaugurat el gener de 2012 i ubicat a l’edifici Modernista La Energía de la Plaça del Gas de Sabadell (Barcelona), és un equipament cultural promogut per la Fundació Gas Natural Fenosa i l’únic museu de l’Estat espanyol dedicat a la indústria del gas.

A la imatge, a la dreta, el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Pere-A. Fàbregas, i a l'esquerra la directora del Museu del Gas, Eva Buch.

 

 

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68