M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
\

Exposicions

"Art contemporani a la UB. Fundació sorigué" a l'Edfici Históric de la UB

bonart barcelona - 18/03/13
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW180x180-1
Del 7 de març al 30 d’abril, l’Edifici Històric de la UB esdevindrà un espai excepcional per a la mostra de videoart de creadors de primer ordre internacional, que es completarà amb l’exhibició de dues peces d’escultura contemporània.

L’exposició Art contemporani a la UB. Fundació Sorigué s’acompanya, a més, de tres seminaris impartits per professionals de l’art i la cultura. El primer va tenir lloc el dia de la inauguració, se’n va fer un segon el dia 13 de març i aquest dimecres 20 de març és fa l’últim, a càrrec del professor titular del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i professor de l’ ESCAC, José Enrique Monterde.

L’obra Civilization, de Marco Brambilla, descrita com una de les més inspiradores dels últims anys per The New York Times, també forma part de la mostra, juntament amb Journey to the moon, del destacat creador multidisciplinari William Kentridge, Introduction, de Kuo I Chen, i Prison i Bath, de Marina Alexeeva. L’exposició també inclourà dues escultures de gran format dels reconeguts artistes Kiki Smith i Leonard McComb. Entre els artistes que exposen es troba el nord-americà Bill Viola, guanyador del XXI Premi Internacional Catalunya i considerat un dels més representatius del videoart per la crítica internacional, que estarà representat per la seva creació The return.

Totes les obres formen part de la col·lecció de la ¡Error! Referencia de hipervínculo no válida...,  que exposa per primer cop una selecció del seu fons a Barcelona. L’Edifici Històric és un exemple d’arquitectura del segle XIX que, en aquesta ocasió, ens descobreix la seva capacitat per acollir una mostra de l’art més actual.

A la imatge, “Introduction” (2007) de Kuo I-Chen.


 

Et poden
Interessar
...