BannerFCC_Bonart

Certàmens

El premi Vida DeArte a Jordi Teixidor

El premi Vida DeArte a Jordi Teixidor
FM_Bonart-180x180px-Onlinemarta-sentis-bonart-180x180
bonart - medinaceli - 21/03/13
La Fundació DeArte lliurarà el Premi Una Vida DeArte  al veterà artista plàstic, Jordi Teixidor (València, 1941). Amb aquest reconeixement, l'organització valora i reconeix una llarga trajectòria dedicada a la creació artística. El guardó es lliurarà durant l'acte inaugural de la XII fira DeArte, el divendres, 26 d'abril a les 12.30 hores. D'aquesta manera, Jordi Teixidor comparteix honors amb els premiats anteriorment Amadeu Gabino, Enrique Brinkmann, Josep Guinovart, Antonio Lorenzo, Martín Chirino, Agustín Ibarrola, Elena Asins i Isabel Muñoz.

Jordi Teixidor es va formar acadèmicament a l'Escola de Belles Arts de València. El 1966 va ser nomenat, al costat de José María Yturralde, conservador del Museu d'Art Abstracte de Conca, on treballarà amb el denominat "grup de Conca" format per Fernando Zobel, Gustavo Torner i Gerardo Rueda. A Nova York, va estudiar el 1973, l'obra dels abstractes nord-americans, sobretot als de la generació dels cinquanta. A la Biennal de Venècia, al pavelló de l'estat espanyol, Teixidor participa a la mostra titulada Avantguarda artística i realitat social: 1936-1976.
Des de 1977 a 1981 resideix a Nova York ciutat en la qual participa en l'exposició New Images from Spain al Guggenheim Museum. El 1997 el IVAM realitza una exposició retrospectiva de la seva obra. Jordi Teixidor ingressa l'any 2000 com a acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. Després d'una etapa d'abstracció geomètrica propera al minimalisme, la seva obra evolucionarà cap a uns paràmetres on combina el sensible i el conceptual, la geometria i el gest. Els elements que utilitza per articular el seu discurs estètic des de llavors són el color, la transparència, la solidesa i l'equilibri, al costat de la geometria entesa com a organització de l'espai.

Una síntesi del seu treball podrà contemplar a Medinaceli DeArte, durant el mes que romandrà oberta la XII Fira DeArte, al Palau Ducal de Medinaceli.

Et poden
Interessar
...