Expo Josep Coll 2022 baner
Leandro Navarro presenta l\'obra de Picasso a Madrid i a Art Basel Hong Kong

Exposicions

Leandro Navarro presenta l'obra de Picasso a Madrid i a Art Basel Hong Kong

bonart madrid - 25/03/13
Baner_Subirachs_Bonart_360x356Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
La galeria Leandro Navarro del carrer Amor de Dios, 1 de Madrid inaugurarà el 4 d'abril una exposició individual de Pablo Picasso en la qual, a través de 15 obres representatives de la seva trajectòria, es realitza un viatge al fons del geni malagueny. La mostra –que estarà oberta al públic fins al 12 de maig– va acompanyada de l'edició d'un catàleg que recull la totalitat de les obres exposades i un text del Francisco Calvo Serraller.

“De començament a fi del segle XX, primer com a encarnació del jove artista destrossador i, al final, com el mestre que més i millor va interpretar l'esperit de l'avantguarda, Pablo Picasso va anar sempre el principal centre d'atenció artística”, afirma el crític en el seu pròleg. Aquesta trajectòria es reflecteix en la selecció d'obres realitzada per a l'exposició, “una exquisida mini-retrospectiva”, tal com la defineix Calvo Serraller, composta per cinc olis i deu dibuixos, que inicia el seu recorregut amb dibuixos datats entre 1904 i 1906. Pintures de tall cubista com Composition aux formis géometriques (pipes), de 1918, o Compotier, bouteille et verre, de 1922 mostren el camí de la seva evolució, fins a arribar a peces de la seva maduresa com Tête de’homme III, de 1965, Trois hommes debout, de 1966 i, finalment, el dibuix Nu debout et flûtiste, de 1967, l'obra més tardana de les quals componen la mostra.

“Aquest recorregut picassiano, abasta una extensió cronològica de més de seixanta anys d'activitat sense desmai, les acaballes del qual es recarreguen d'una ansietat imperativa: la de pintar fins a la mort”, subratlla Calvo Serraller en el text del catàleg.

Aquesta primera exposició individual dedicada a Pablo Picasso a la Galeria  Leandro Navarro, és un pas més en la seva consolidació com a galeria especialitzada a l'avantguarda històrica a nivell internacional. La mostra segueix la lìnia de destacades exposicions realitzades anteriorment a la galeria, com la individual de Joan Miró celebrada al febrer de 2010, la individual de Manolo Millares que va tenir lloc al setembre de 2012 o la destacada mostra que, sota el títol Avantguarda i Art Internacional va recollir al febrer de 2012 obres de Joan Miró, Salvador Dalí, Hans Arp, Pablo Picasso, Pablo Gargallo i Manuel Hugue.

Després del seu pas per Madrid, aquesta exposició retrospectiva viatjarà a Art Basel Hong Kong on podrà visitar-se a l'estand de la galeria Leandro Navarro entre el 22 i el 26 de maig de 2013.

A la imatge, detall de "Les trois femmes", 1920 de Picasso.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]