FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Retrats i retrats" d'Eduardo Arroyo a la Fundació Juan March

bonart palma - 03/04/13
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_SantiMoix_Bonart_180x180

Sota el títol Eduardo Arroyo. Retrats i retrats, la Fundació Juan March exhibeix més d’un centenar d’obres, entre pintures, dibuixos, escultures i fotografies de l’artista. Comissariada per Oliva María Rubio, amb la col·laboració de La Fábrica, Eduardo Arroyo. Retrats i retrats es podrà visitar fins al 18 de maig del 2013. 


L’exposició està centrada en dos aspectes importants del treball de l’artista. La seva faceta com a retratista i el seu treball fotogràfic apareixen confrontats l’un amb l’altre. La fotografia ha estat per a Eduardo Arroyo un àmbit d’interès especialment des dels anys 70. La fotografia li va interessar no tant com a pràctica artística, sinó pel seu poder narratiu i com a suport de la memòria familiar i social.


Les 70 fotografies exhibides, la majoria inèdites i pertanyents a la col·lecció de l’autor, són el el nucli original des del qual s’ha desenvolupat el present projecte expositiu. A Arroyo li han interessat les velles fotografies dels rastres i els mercats, les deixalles dels àlbums.


Arroyo ha estat, des dels seus inicis, un pintor de retrats i autoretrats. Les obres seleccionades, compreses entre els anys 50 del segle XX i el 2011, són autoretrats o retrats de figures reals, històriques, i no tant representacions de personatges imaginaris.


Eduardo Arroyo. Retrats i retrats és un testimoni únic de la polifacètica obra de l’artista, en què la fotografia es revela com un puntal clau del seu treball.


A la imatge, "Carles Gardel", 1991 d'Eduardo Arroyo. Fotografia collage. Col·lecció privada.


 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner