FCC-Segell-banner4
Carlos Cruz-Diez rep el premi Penagos de la Fundació Mapfre

Convocatòries

Carlos Cruz-Diez rep el premi Penagos de la Fundació Mapfre

bonart madrid - 08/04/13
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBaner_HaPicasso_Bonart_360x356

La Fundació Mapfre va entregar el Premi Penagos de Dibuix a Carlos Cruz-Diez per la seva destacada trajectòria professional i per la seva aportació al dibuix com a gènere propi de les arts plàstiques. El premi, amb una dotació econòmica de 30.000 euros, el va lliurar Alberto Manzano, president de la Fundació. Durant l'acte, celebrat a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, l'artista veneçolà establert a París va agrair el lliurament d'aquest premi que té una gran significació per a ell, ja que -segons reconeix- el dibuix "sempre ha estat una eina fonamental "en la seva obra artística.


El Premi Penagos de Dibuix es va crear el 1982 en memòria del famós dibuixant Rafael de Penagos (Madrid, 1889-1954), considerat com el més important representant del moviment de renovació que es produeix en el camp de la il·lustració gràfica espanyola durant els anys 20 i 30 del segle passat.


Des de la seva creació, el Premi Penagos de Dibuix es segueix convocant anualment i ha estat concedit a alguns dels més importants artistes del panorama actual. Des de 2008 el premi s'atorga com a reconeixement a la trajectòria professional d'un artista viu de significació nacional o internacional, que dins de la seva carrera hagi dedicat una atenció excel·lent al dibuix.


A la imatge, entrega del guardó.


 


 

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-