banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Nova oferta cultural a Girona: els tastets de patrimoni

Nova oferta cultural a Girona: els tastets de patrimoni
bonart girona - 09/04/13

Les comarques gironines incorporen a partir d’enguany a la seva oferta cultural els Tastets de Patrimoni. Els Tastets són unes jornades organitzades per l’Institut Ramon Muntaner, la Biblioteca Pública de Girona i el Patronat Francesc-Eiximenis, que pretenen descobrir a la ciutadania el patrimoni que tenen més a la vora, en aquest cas el de les comarques gironines. Aquesta coneixença es fa a través d’un  menú que inclou sempre dues conferències a la biblioteca i una sortida cultural, activitats que van a càrrec d’experts en diversos camps de la història local.

El primer menú de primavera dels Tastets de terres gironines, activitat que ja fa quatre anys que es realitza a les comarques de Tarragona amb una edició de primavera i una altra de tardor, té com a ingredient principal el patrimoni de la comarca del Pla de l’Estany.  

Pel que fa al primer plat del menú, se servirà el dia 11 d’abril, i serà la conferència que porta per títol Història i llegenda dels estanys, estanyols i brolladors del Pla de l’Estany. La xerrada anirà a càrrec de Joan Anton Abellan, president del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, escriptor i investigador local, qui aprofundirà en els elements hidrogeològics de l’estany de Banyoles. També serà un altre dels membres d’aquest Centre d’Estudis i historiador de l’Art per la Universitat de Girona, Guerau Palmada, qui oferirà el segon plat de les jornades, la conferència Els recs de Banyoles: molins, tints i fargues, que tindrà lloc el dia 9 de maig. Palmada farà un recorregut dels principals edificis industrials que es conserven a Banyoles sorgits gràcies a la presència i  força de l’aigua a la zona. Les dues conferències tindran lloc a la Biblioteca Pública de Girona a les set de la tarda.

Els Tastets de Patrimoni es clouran el dia 9 de juny amb les postres,  que consisteixen sempre en una sortida cultural, en aquest cas pels estanys, recs i molins de Banyoles. El preu d’aquesta activitat és de 30 euros i inclou el transport, les visites i el dinar.

Els Tastets van adreçats a totes aquelles persones interessades a conèixer de primera mà el patrimoni que tenen més a prop i també al professorat de primària i secundària que preveu programar sortides culturals al seu centre escolar ja que els permet experimentar de primera mà possibles rutes. Totes les activitats són d’entrada lliure, excepte la sortida que necessita una inscripció prèvia.

A la imatge, l'estany de Banyoles.

 

Baner-generic-180x180_thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px