FCC-Segell-banner4
Inauguració de l\'exposició dels finalistes de la Biennal de Girona

Convocatòries

Inauguració de l'exposició dels finalistes de la Biennal de Girona

bonart girona - 09/04/13
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-Flama-180x180px_v1-esp

La setena edició de la Biennal de Girona es va inaugurar el 9 d'abril amb l’exposició de 33 peces de 29 artistes seleccionats entre un total de 396 obres presentades. L’exposició col·lectiva, que voler ser una mostra del moment de la creació artística gironina, es podrà visitar a la Casa de Cultura entre els dies 9 d’abril i 3 de maig (de dimarts a dissabte, de 13 a 21h. Festius, tancat).


La mostra inclou la peça guanyadora, de Manel Bayo, amb altres obres seleccionades pel jurat. La instal·lació guanyadora, Setze bales per a l’ADAG, està composta per un vídeo i un objecte, amb els quals l’artista integra un referent històric i artístic local (l’Assemblea Democràtica d’artistes de Girona) a un relat d’abast molt més global que faria referència a l’aïllament fàctic de l’individu en la societat contemporània i, també, a les diferents formes que adopta l’obsessió pel control i la seguretat enfront d’un seguit d’amenaces sovint més imaginàries que reals.


Manel Bayo combina la seva faceta d’artista visual amb la de professor multimèdia de l’Escola Municipal d’Art del Centre Cultural de la Mercè, i en diverses activitats de gestió, promoció i/o reivindicació culturals. Ha participat en diversos festivals d’àmbit nacional i internacional, entre els quals destaquen el primer premi del Festival de Vídeo i Art Digials, VAD 2006. Ha exposat de forma individual a les Sales Municipals d’exposició de Girona, al Centre Cultural La Mercè, a Espais, al Museu d’Història de Girona, al Museu de la Pell de Vic, a l’Espai Zero de Mataró, el Museu de l’Ebre de Tortosa, a Lingen i Regensburg (Alemanya), Lamppaaranta (Finlàndia) i l’Havana (ISA) entre altres. Manel Bayo també va exposar a la Casa de Cultura de Girona com a artista seleccionat a la primera Biennal d’Art de Girona.


Els artistes seleccionats són Andrés Siri, Joan     Vilajoana, Kenneth    Russo, Núria Güell, M. Dolors Rusiñol, Sebi Subirós, Ivó Vinuesa, Esteve Subirah, Pere Bellès, Jordi Mitjà, Adrià Ciurana, manu vb tintoré, Manel Quintana, Isabel Banal, Denys Blacker, Pep Camps, Jordi Morell, Joaquim Cantalozella, Leonard Beard, Mariona Puigbaldoyra, Laia Bedós, Lisa Bos, Carles Torrent Pagès, Josep Maria Oliveras, Roger Serrat-Calvó, Irene Visa, Marta Negre i Omar Al-Aljani.


La Casa de Cultura ofereix a l’artista guanyador la possibilitat de fer una exposició individual al centre, com ho van fer artistes premiats en edicions anteriors, com Job Ramos, que van exposar-hi al llarg de l’any 2010, i Núria Güell, que ho farà el 2013.


Les darreres edicions de la Biennal d’Art han distingit artistes com Job Ramos (2010), Núria Güell (2008) o Xavier Escribà i Pep Aymerich (guanyadors ex aequo de l’any 2006). Escribà i Aymerich van exposar a la Casa de Cultura al llarg dels anys 2008 i 2009, Job Ramos el 2011 i Núria Güell ho farà el 2013.


En la darrera edició el jurat de la Biennal va seleccionar 20 obres de les 267 presentades, les quals van formar part de l’exposició i va aconsellar la compra de tres d’aquestes obres seleccionades. A banda de les peces guanyadores, en les tres darreres edicions la Fundació Casa de Cultura ha adquirit obra d’artistes com Cristina Fontsaré, Lluís Hortalà, Marc Palau i Gibert, Sergi Oller Obis, Esteve Subirah, Charo Santana Gil, Òscar Amorós, Carme Pujol, Marta Negre, Anna Bahí, Lluís Sabadell, Isabel Banal o Manel Bayo.


A la imatge, els finalistes de la Biennal amb el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura