download

Notícies

Nou eBook del Museu del Modernisme Català

Nou eBook del Museu del Modernisme Català
bonart barcelona - 10/04/13

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi i del Dia Internacional del Llibre, el Museu del Modernisme Català presenta el nou llibre digital del MMCat que es pot descarregar directament des de l’iTunes store. El nou ebook és una versió del llibre en paper del museu, en la que s'han afegit més imatges i s'ha enriquit amb recursos interactius, amb els que l'usuari pot aprofundir de manera didàctica i amena a la col·lecció del museu.

Aquesta edició digital permet navegar a través de les obres descobrint els secrets dels seus materials i interactuar amb les imatges a través de diferents recursos tàctils i vistes en tres dimensions. Serà possible advertir i diferenciar els diferents pigments que conformen un dibuix, així com accedir i desplegar les propietats de més de quinze tipus de fustes exòtiques que conformaven el mobiliari de les exuberants cases modernistes i que revelen aspectes constructius, artístics i decoratius amb els que van treballar els artistes més representatius del Modernisme català.

En aquest ebook es troba una selecció de les 30 noves incorporacions, que amb motiu del tercer aniversari del museu s'han sumat enguany a la col·lecció permanent, entre les quals destaca la reixa de la desapareguda Casa Mateu - coneguda com La Miranda - projectada per Antoni Gaudí i Francesc Berenguer a Llinars del Vallès (Barcelona). També dos dibuixos al carbó i pastel de Ramon Casas, dels quals s'ha realitzat un anàlisi de pigmentació i es pot descobrir quins tipus de pigments es van utilitzar, la seva formulació química i el període en què van ser utilitzats.

Tanmateix es presenta en primícia mobiliari de la també desapareguda Casa Trinxet de Josep Puig i Cadafalch, i espectaculars obres d'ebenisteria de Joan Busquets i Gaspar Homar, com el mobiliari que decorava l'estudi del fotògraf Pau Audouard als baixos de la Casa Lleó Morera (avui la botiga Loewe del Passeig de Gràcia, a Barcelona)

El nou ebook està disponible en castellà, català i francès i es pot adquirir gratis en 51 països. (Properament també hi serà disponible la versió anglesa).

Feu clik a aquí per accedir directament a la botiga iTunes.

 

JP_Bonart-180x180-Online_GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1