JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Aurora Bertrana a la "Col·lecció Josep Pla" de la Diputació

Aurora Bertrana a la \
bonart girona - 10/04/13

Avui, dia 10 d’abril, a la Sala Gòtica de la biblioteca del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, ha tingut lloc la presentació de Memòries fins al 1935 i Memòries. Del 1935 fins al retorn a Catalunya, d’Aurora Bertrana, vint-i-novè títol de la col·lecció Josep Pla de la Diputació de Girona.

Seguint amb l’objectiu de la col·lecció de donar a conèixer obres literàries fonamentals per a la història de les lletres gironines, s’han reeditat les memòries de l'escriptora Aurora Bertrana en dos volums. Els curadors de l’edició, Dani Vivern, Lluís Muntada i Anna Almazan, expliquen que, si bé l’escriptora va publicar cap a una vintena d’obres, potser el seu gran projecte són aquestes Memòries, malauradament inacabades. Diuen, del seu estil literari, "que és d’una gran modernitat, amb arguments molt ben travats" i que "sempre beu de la deu de les seves vivències".

La presentació d’aquesta reedició ha comptat amb la participació d’Antoni Solà, diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona; de Joaquim M. Puigvert, vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la UdG; de Mariàngela Vilallonga, catedràtica de llatí de la Universitat de Girona; de Lluís Muntada, director de la col·lecció, i de Isabel Planas, directora de la biblioteca del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona. Durant l’acte, Josep Bassal, professor de violoncel del Conservatori de Girona, ha interpretat unes peces. Amb motiu d’aquesta presentació, la biblioteca ha organitzat una petita mostra de documents que pertanyen al Fons Prudenci i Aurora Bertrana, custodiat per aquest equipament cultural i que consta de 1.174 llibres —bastants, dedicats—, d’exemplars de 50 títols de revista, i d’un conjunt de manuscrits i mecanoscrits, entre els quals abunden les obres literàries, a més de correspondència, fotografies i altres documents.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px