Banner-LS-1280x150

Notícies

Nova fotografia de l'enterrament de Francesc Macià

Nova fotografia de l\'enterrament de Francesc Macià
bonart barcelona - 11/04/13

Coincidint amb amb l’aniversari de la proclamació de la República Catalana, s’ha incorporat una fotografia inèdita sobre l’enterrament del President Francesc Macià al projecte Finestres de la memòria, coordinat des de La Casa Elizalde. La fotografia la va prendre Francesc de Alba des del seu domicili a la plaça Tetuan de Barcelona al pas del  seguici fúnebre que va recórrer els carrers de la ciutat. Ha estat la seva filla, Maria Rosa de Alba, la que ha posat aquesta fotografia a disposició de tothom en format digital, a través del projecte Finestres de la Memòria.

D’altra banda, el Consorci de Normalització Lingüística acull, des d’avui i fins el 14 de juny, una exposició amb fotografies d’aquest projecte que recullen moments de la història de la Dreta de l’Eixample des de la seva construcció. En aquesta mostra oberta al públic al carrer Mallorca 115 de Barcelona, es poden veure des de casaments, interiors de botigues, festes populars, passeigs, fins a un accident de cotxe al carrer Aragó.

El projecte Finestres de la memòria té com a objectiu potenciar la identitat de la Dreta de l’Eixample i recull moments quotidians de diverses èpoques des de la construcció del barri, gràcies a la digitalització de fotos antigues que van aportant els ciutadans i de comentaris i relats que han passat de generació en generació. “El patrimoni fotogràfic desapareix amb facilitat. Massa vegades hem vist caixes de fotografies en contenidors, després de que s’hagués buidat algun pis. Volem  posar en valor aquest patrimoni, les memòries dels veïns i veïnes” , explica la directora de La Casa Elizalde, Maite Esteve.

Finestres de la Memòria es pot consultar a http://finestresdelamemoria.org La Guerra Civil, la postguerra, la dictadura o la República tenen col·leccions destacades.

 

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88