banner-1280x150-gene

Notícies

L’èxit de participació fa que s’ampliïn les visites al refugi antiaeri

L’èxit de participació fa que s’ampliïn les visites al refugi antiaeri
bonart roses - 13/04/13

El dissabte, 13 d'abril, tindrà lloc la primera visita de la temporada al refugi antiaeri situat a la plaça de la Pau de Roses. La gran demanda i èxit de participació assolits amb aquesta activitat durant el passat estiu, han motivat que l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Roses hagi ampliat significativament la seva programació, que enguany tindrà lloc entre els mesos d'abril i octubre, triplicant així el nombre de sessions que s'ofereixen.

La visita del refugi antiaeri de Roses s'emmarca dins la programació de visites guiades pel patrimoni rosinc organitzada per l’Àrea de Turisme de Roses. Durant el passat estiu, les visites es varen portar a terme tots els divendres d'agost i els dos primers de setembre, assolint un ple absolut a cadascuna de les sessions, amb més de 130 visitants en total.

L'èxit de la proposta ha fet al consistori replantejar el calendari de visites per a la temporada 2013, que ha passat a ampliar-se des de l'abril fins a l'octubre. Concretament, els dies de realització de les visites seran enguany els dissabte 13 i 27 d'abril, 11 i 25 de maig, 8 i 22 de juny, tots els dissabtes de juliol i agost, 14 i 28 de setembre i, per últim, 5 i 19 d'octubre, passant així a triplicar el nombre de visites organitzades amb l'objectiu de facilitar la participació a totes aquelles persones interessades a conèixer un dels episodis més recents de la història de Roses. L'hora d'inici de les sessions serà les 11 del matí.

El refugi de la plaça de la Pau, abans anomenada de l’Escorxador, es va localitzar l’any 2002 arrel d’unes obres d’urbanització realitzades a l’espai. El bon estat de conservació dels seus passadissos i l’interès municipal per la seva posada en valor, van fer que es treballés en la seva consolidació i recuperació, obres que culminaren el gener de 2007 amb la inauguració del nou espai i de la plaça adjacent, que passà a dir-se plaça de la Pau en record del refugi existent en el seu subsòl i del conjunt escultòric de l’artista Ció Abellí instal·lat en els seus murs.

Des de llavors, només uns pocs investigadors i estudiosos havien pogut visitar el seu interior que, des del passat estiu, ha passat a incorporar-se al programa de visites guiades del municipi. El preu de la visita és de 5 euros per als adults i 3 euros per a nens i joves de 6 a 17 anys, mentre que per als menors de 6 anys l’activitat és gratuïta. La reserva de plaça i venda de tiquets es pot fer a l’oficina de turisme.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90inclassificables

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88