Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

CaixaForum Girona tancarà temporalment per reformes del maig a l’octubre

bonart girona - 15/04/13

CaixaForum Girona, el centre cultural i social de l'Obra Social la Caixa a Girona tancarà les seves portes de forma temporal entre el pròxim 27 de maig i el mes d'octubre per dur a terme una nova reforma a l'edifici.

L'any 2011, l'Obra Social la Caixa va convertir l'històric edifici de la Fontana d'Or, situat al carrer Ciutadans, 19, en CaixaForum Girona, el seu Centre Cultural i Social a la capital gironina. L'edifici, situat al Barri Vell va obrir les portes com a CaixaForum Girona la primavera d'ara fa dos anys un cop es van dur a terme uns primers treballs de manteniment en la seva façana i a l'interior de l'espai per millorar-ne la seva funcionalitat, en especial a les sales d'exposicions.

Ara l'entitat escomet una rehabilitació en profunditat que comportarà el tancament del centre durant més de quatre mesos i que afectarà a la totalitat del centre amb una superfície total superior als 1.700 metres quadrats. El tancament es durà a terme a partir del 27 de maig, un cop hagin finalitzat les exposicions en curs: Haití, 34 segons després (fins el 26 de maig) i Parlem de drogues (fins el 5 de maig).

Ubicat en ple barri vell de la ciutat i emblema de l'arquitectura civil catalana d'època medieval, la Fontana d'Or ha estat objecte de nombroses accions puntuals al llarg del temps, el que ha provocat que s'hagi perdut una lectura unitària del conjunt d'aquest edifici d'actualment sis plantes (soterrani, planta baixa i quatre pisos).

Així doncs, l'objectiu d'aquesta reforma és la recuperació de la imatge global d'aquest edifici declarat monument històric nacional, així com la unificació dels recorreguts i la homogeneïtzació de materials. Tot això tenint en compte la seva catalogació protegida, la millora de la seva utilització museística i la seva necessària adaptació a les necessitats d'un centre cultural propi del segle XXI.

Es milloraran les condicions d'accessibilitat, d'evacuació i de seguretat, es reorganitzaran els espais i les connexions i es milloraran les instal·lacions elèctriques, de seguretat, de manteniment del clima, etc. Els treballs comportaran millores en l'ús museístic de la planta baixa i soterrani, així com en l'accés del públic i també contemplen la reubicació de l’ascensor.

Com a conseqüència de la reforma, els visitants i usuaris de CaixaForum  Girona podran contemplar de nou, amb tot el seu esplendor,  el plafó ceràmic que Rafael Masó va crear per a l’edifici Athenea,  exposat des de l'any 1973 a la Fontana d'Or.

L'Obra Social la Caixa obrirà de nou el centre a l'octubre un cop finalitzin els treballs i d'aquesta forma oferirà una millor experiència als usuaris de CaixaForum Girona. CaixaForum Girona aprofundirà en el seu concepte de centre cultural propi del segle XXI, una plataforma de divulgació coherent amb les inquietuds socials actuals. La seva programació global i innovadora –amb exposicions i una àmplia oferta d'activitats–  potenciarà el valor de la cultura com a element d’integració social.

CaixaForum Girona forma part de la xarxa de centres culturals de referència de l’Obra Social la Caixa. El 1993 va obrir el primer CaixaForum a Palma en l’edifici projectat per Domènech i Montaner, seguit, l’any 2002, de l’obertura de CaixaForum Barcelona a l’antiga fàbrica modernista Casaramona, obra de Puig i Cadafalch, i l'any 2008, de CaixaForum Madrid, al cèntric Passeig del Prado. En l'actualitat, l'Obra Social la Caixa també disposa de centres CaixaForum a Tarragona i Lleida, i estan en construcció dos nous centres a les ciutats de Saragossa i Sevilla.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1