Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Rita Martorell crea la portada del nou llibre de Michel Houellebecq

Rita Martorell crea la portada del nou llibre de Michel Houellebecq
bonart madrid - 18/04/13

L’artista catalana Rita Martorell, autora de retrats de personalitats com Gerardo Fernández Albor o Samuel Eto’o, ha retratat recentment el reconegut escriptor francès Michel Houellebecq (Premi Goncourt 2010, i autor d’obres com Les partícules elementals o Plataforma) per a la portada del seu nou llibre, Michel Houellebecq, diálogos con Fabianni Belemuski, editat per Niram Art. El volum serà presentat el dia 23 d’abril, a la Facultat de Filologia de la Universitat Complutense de Madrid, dins del programa d’actes organitzats per la Comunitat de Madrid en ocasió de la Setmana del Llibre 2013.

Rita Martorell va acceptar l’encàrrec de l’editorial Niram Art per crear aquest quadre inspirada pel llibre El mapa i el territori, del mateix Houellebecq. L’artista olotina explica en aquest sentit que “quan vaig llegir-lo, sabia que algun dia, com el protagonista de la novel.la, jo també volia retratar Michel Houellebecq”.

L’obra de Rita Martorell, reconeguda a nivell internacional, s’ha exposat fins ara en diversos països d’arreu del món. En les seves exposicions a Estrasburg (l’any 2000, a la seu del Parlament Europeu) i a Praga (l’any 2008, al Museu Kampa), destacava la força dels seus retrats del rostre humà, eix central de la seva obra. Rita Martorell treballa en l’actualitat en l’exposició que presentarà el proper mes de setembre a Romania; aquest 2013, la seva obra també es podrà contemplar a l’Argentina, Portugal i Irlanda.

Nascuda a Zuric el 1971, Rita Martorell es va criar a Olot (Girona), on es va traslladar la seva família quan ella era molt petita. És titulada en Arts i Oficis per l’Escola d’Art i Disseny la Massana, de Barcelona, i ha realitzat dues estades amb beques de formació a l’Escola d’Arts Decoratives d’Estrasburg i a l’Escola Regional de Belles Arts de Saint-Etienne, ambdues a França. La seva primera mostra individual va ser a Barcelona, l’any 1992. Des de llavors, la seva obra s’ha pogut veure en diferents exposicions nacionals i internacionals, en ciutats com Girona, Barcelona, Madrid, Tel Aviv, Praga, Estrasburg, Milà o Nova York. A més, ha projectat una escultura pública per a la plaça de Catalunya de Santa Coloma de Gramenet.

Una de les principals vessants de l’obra de Rita Martorell, molt centrada en el seu conjunt en el cos humà, és el retrat, disciplina en la qual ha excel.lit. Entre les personalitats retratades per l’artista hi ha Eduard Punset, Pilar Rahola, Marta Ferrusola, Josep. A. Duran i Lleida, Rosa Valls Taberner, Baltasar Porcel, Josep Guinovart, Joan Hortalà, Joaquim Nadal, Pere Macias, Joan Amèric, Sergi Berbel, Pau Riba, Sergi Mateu, Marc Colomer, Miquel Calçada, Abel Matutes, Fernando Fernández Tapias, Fernando Morán, Gerardo Fernández Albor, Francesc de Borbó, Gunilla Von Bismark, Samuel Eto’o...

 

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90