818x68-Bonart-IA

Notícies

El MNAC cedeix deu obres al Parlament per exposar-les als espais visitables del palau

El MNAC cedeix deu obres al Parlament per exposar-les als espais visitables del palau
Els 62.000 visitants que rep anualment el Parlament de Catalunya tenen, des de dilluns 9 de setembre, un nou al·licient que complementa el tour institucional: l’exposició de deu obres d’artistes catalans que el Museu Nacional d’Art de Catalunya ha cedit per un període de deu anys. Es tracta de sis escultures i quatre pintures de les èpoques noucentista, modernista i de postguerra.

Presentades de forma ben visible i acompanyades d’un codi QR que ofereix una lectura augmentada pels visitants curiosos, les obres es distribueixen per les zones públiques del Parlament creant un relat amb el conjunt de l’edifici. A la planta baixa, l’escultura de marbre Meditació de Josep Clarà (1930) dona la benvinguda amb repòs, bellesa i distància; també en aquesta planta s’hi ubiquen les figures de bronze La bellesa de Josep Llimona (1924) i Puixança, també de Clarà (1936). Ja a la planta noble, hi trobem el bronze Remordiment de Miquel Blay (1890) i dos busts, també en bronze, fets per dones: Joventutde Maria Llimona (1942) i Retrat de Palmira Collell (1952). Les pintures cedides es troben totes en aquesta planta noble i són L’embarcador de Santiago Rusiñol (1911), Gent de Mar d’Eliseu Meifrèn (circa 1893), La dàrsena d’Alexandre Coll (1935), i l’impressionant Capvespre de Lluís Urgell (circa 1885).

La cessió s’ha efectuat mitjançant la signatura d’un conveni entre el president del Parlament, Roger Torrent, i el director del MNAC, Pepe Serra. Durant la vigència d’aquesta cessió, impulsada pel Parlament, la conservació i la custòdia de les peces anirà a càrrec de la institució dipositària.

Aquestes deu obres de la col·lecció del MNAC s’afegeixen a les obres d’art que ja es podien veure al Parlament de Catalunya, com per exemple, Dona de Joan Miró, 7 de novembre de 1971 d’Antoni Tàpies o La Porta de Josep Guinovart. Qualsevol ciutadà pot visitar el Parlament durant l’any reservant dia i hora a través del web de la institució.

A la imatge, el director del MNAC Pepe Serra explica les particularitats del bronze "Remordiment" de Miquel Blay.
Nial nou-180x178Banner-Flama-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...