banner-elscatala-817x88px
L’exposició “Fortuny, el mite” al Museu de Reus

Exposicions

L’exposició “Fortuny, el mite” al Museu de Reus

bonart reus - 27/04/13
180x180BONART-180x180-Cervells

El Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59) presenta des del 27 d’abril l’exposició Fortuny, el mite, una mostra coproduïda per l’Institut Municipal de Museus de Reus i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Es tracta d’una de les principals activitats de l’Any Internacional Fortuny Reus 2012-2013 i constituirà una completa mostra que resseguirà la trajectòria artística de Marià Fortuny i Marsal (Reus, 1838-Roma, 1874) a través de quaranta-cinc obres de l’artista, des de les obres més primerenques fins la seva darrera etapa pictòrica. Aquest projecte expositiu, compartit entre el MNAC i el Museu de Reus, ha posat en comú fons pictòrics d’importants institucions del país i de col·leccions particulars per bastir una exposició excepcional.


El Museu Nacional d’Art de Catalunya (principal cedent de peces), el Museu de Montserrat, la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi i el mateix Institut Municipal de Museus presenten algunes de les peces més rellevants dels seus fons fortunians. De fet, des de l’any 1974 no s’havia organitzat a Reus una exposició tan àmplia dedicada a l’obra i la trajectòria de Marià Fortuny, per la qual cosa es pot parlar d’un esdeveniment artístic històric a la ciutat de Reus.


La vicaria, El col·leccionista d’estampes, Nen a Portici o Ferrador marroquí són algunes de les obres mestres que es podran admirar en aquesta exposició, que és el resultat del treball conjunt entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Ajuntament de Reus (Institut Municipal de Museus de Reus). ?Els comissaris de l’exposició són dos experts en la figura del pintor reusenc: el professor d’Història de l’Art de la URV, Jordi Àngel Carbonell, i el cap del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC, Francesc M. Quílez. La mostra es podrà visitar fins al 7 de setembre.


A les imatges, a dalt "La Vicaria" de Marià Foruny; inauguració de l'exposició a Reus.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura