Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Artur Ramon ret un homenatge a la dona amb una exposició

Artur Ramon ret un homenatge a la dona amb una exposició
bonart barcelona - 03/05/13

La galeria d’art Artur Ramon segueix l’estela del Festival Miradas de Mujeres amb una nova exposició dedicada en exclusiva al millor retrat femení de la dona en l’art català. La mostra Dones Pintades, que es podrà veure fins a finals de juny,  reuneix una seixantena d’obres de mestres com Picasso, Laureà Barrau, Francesc Miralles o Ramon Casas amb les seves dames elegants.

Artur Ramon Art parteix de la premissa que “el motiu de la dona ha estat una constant en la història de la pintura de tots els temps” per exposar un conjunt notable de pintures i dibuixos al voltant de la temàtica femenina.  Dones pintades està plena de matisos i fa un recorregut cronològic des de finals del segle XVII fins a la primera meitat del segle XX.

Hi destaca la pintura amb un to de crònica costumista de les Decoradores de la manufactura de ceràmiques del Monestir de Santa Maria de las Cuevas, La Cartuja, Sevilla de Laureà Barrau, que contrasta amb els paisatges impregnats de l’alegria de viure de les dones ocioses de Francesc Miralles. Per altra banda, les dames elegants que Ramon Casas retratava per als subscriptors de la revista Pèl i Ploma són l’antítesi social de les gitanes que Nonell capturava per a l’eternitat amb la seva nerviosa sanguina.

Dins del subgènere del nu femení, la nova exposició a Artur Ramon Art explora les diferents perspectives dels artistes. Entre totes les obres en destaquen la sensual dona estirada de l’exuberant Martí Alsina, el “Descans” a llapis i pastel d’una noia de Francesc Domingo, copsada amb un traç de línia fina. O bé la voluptuosa model que Sunyer treballa amb pastel i que s’oposa a la dona estilitzada de Pruna, que evoca les pintures de tons blavosos de El Greco. El toc femení a la temàtica el posa la pintora Olga Sacharoff, amb una Maternitat que titula El bany.

Els feliços anys 20, la Belle Époque, donen una collita artística excepcional que la galeria Artur Ramon recull amb una selecció d’obres mestres. Mentre Marquès-Puig retrata el perfil d’una parisenca que camina amb presses per la ciutat de la llum, Pruna captura amb el realisme del moment unes dones singulars influenciat per l’obra de Picasso. L’exposició es podrà veure fins a finals del mes de juny, quan Artur Ramon Art es traslladarà a Londres per participar a la fira Master Drawings.

A la imatge, "Decoradores de la manufactura de ceràmiques del Monestir de Santa Maria de las Cuevas, La Cartuja, Sevilla" de Laureà Barrau, 1899.

canal-mnactec-180-180DP_Bonart-180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90