JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Les fotografies de Vivian Maier a la sala San Benito

Les fotografies de Vivian Maier a la sala San Benito
bonart valladolid - 06/05/13

La Sala Municipal d'Exposicions Sant Benito de Valladolid acull l'exposició Vivian Maier, Street Photographer, del 8 de maig al 8 de juliol de 2013, que consta de 120 fotografies i nou pel·lícules en Super 8, d'ambient de carrer de Nova York i Chicago. Es tracta de la primera gran exposició a nivell europeu que es realitza amb aquesta, fins ara, desconeguda fotògrafa nord-americana. La mostra ha estat comisariada per Anne Morin i està produïda íntegrament per diChroma photography.

Encara que va treballar com a mainadera durant gairebé tota la seva vida, Vivian Maier va ser descoberta per John Maloof com a fotògrafa de carrer i de viatges el 2007, en una casa de subhastes locals a Chicago. Sempre amb una Roleiflex al voltant del coll, Vivian les hi va arreglar per acumular més de 2.000 rotllos de pel·lícula, 3.000 fotografies impreses i més de 100.000 negatius que, a part d'ella, pràcticament ningú més va contemplar durant la seva vida. Les seves fotografies en blanc i negre són imatges indelebles de l'arquitectura i la vida de carrer de Chicago i Nova York, sobretot dels anys 50 i 60. Rares vegades va prendre més d'un fotograma de cada imatge i es va concentrar sobretot en els nens, dones, ancians i indigents. L'amplitud del treball de Maier també revela una sèrie de sorprenents autoretrats així com fotografies dels seus viatges per Egipte, Bangkok, Itàlia i el sud-oest d'Estats Units, entre desenes d'altres ciutats internacionals.

A la imatge, "Sense títol", 3 setembre 1954. © Vivian Maier, Maloof Collection, Cortesia Howard Greenberg Gallery, Nova York.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px