BONART-817x68px-Màscara
El MACBA i Screen Festival presenten “Twin”, un projecte de Miralda

Exposicions

El MACBA i Screen Festival presenten “Twin”, un projecte de Miralda

bonart barcelona - 06/05/13
Peral_Banner-Bonart_180x180180x180-1

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta, en el marc de l’Screen Festival, Twin, una presentació del procés de treball Twin Tastes & Tongues, el projecte que Miralda (Terrassa, 1942) va concebre per al Pavelló Barcelona de la 9a Biennal de Xangai (2 d’octubre de 2012–31 de març de 2013) amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


La planta baixa del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA acollirà fins al 30 de juny aquesta proposta que ens parla de la relació entre Barcelona i Xangai, ciutats agermanades des de 2001. Més enllà d’acords polítics, s’ha produït de facto un fenomen especular entre tots dos enclavaments. Aquest va ser el punt de partida de Twin Tastes & Tongues el projecte que Screen Projects va produir per al Pavelló Barcelona de la Biennal de Xangai. Una exploració visual dels imaginaris, tradicions, rituals, polítiques i formes d’organització a través del menjar. Prenent com a fil conductor la llengua (l'òrgan més públic i més privat, que la medicina tradicional xinesa entén com a reflex intern de l'organisme i, per tant, com a eina essencial del diagnòstic), es tractava, en definitiva, de plasmar un mapa dels sabors i sabers de la trobada entre les dues ciutats i poder, d’aquesta manera, aprofundir en els corrents de circulació global que hi ha entre elles.


Twin desplega els processos de recerca, les estratègies de producció i els relats que van donar lloc a la instal·lació del Pavelló. Més que una reproducció, el propòsit aquí és generar un espai de consulta dels materials i procediments de Twin Tastes & Tongues, un arxiu viu que permeti nous punts d’accés i de reactualització d’un projecte que, per definició, està en mutació constant. La instal·lació al MACBA aplega vídeo, fotografies i documentació diversa.


Screen Projects ha fet donació a la Fundació MACBA d’una edició de Tongue Capsule, una peça de Miralda creada durant el procés creatiu de Twin Tastes & Tongues que passarà a formar part de la Col·lecció MACBA. Un cop acabada aquesta presentació, els usuaris de l’Arxiu del Museu tindran a la seva disposició aquests materials en un format més compacte.


 

Et poden
Interessar
...