FCC-Segell-banner4
Festa de la Cultura Penedès

Notícies

Festa de la Cultura Penedès

I.R.J. el vendrell - 08/05/13
180x180Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

Per tercer cop el Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) convida la ciutadania al lliurament dels Reconeixements Culturals Collita 2013 que se celebren bianualment. Enguany l’acte tindrà lloc el dia 10 de maig a les vuit del vespre a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. L’obertura de l’acte anirà a càrrec de la periodista Rita Marzoa que donarà pas al parlament del president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, i als parlaments de Martí Solé, president de l’Obra Social de Caixa Penedès, Lluís Puig, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Benet Jané, alcalde del Vendrell. Enguany, l’acte de la Festa de la Cultura del Penedès comptarà a més amb l’actuació de la cantant Marina Rossell i del Cor Zóngora.


Les candidatures presentades es distribueixen de la següent manera: Santiago Rusiñol de les Arts, reconeix la tasca realitzada per persones i entitats en els diversos camps de la creació artística (literatura, cinema, teatre, arts plàstiques, audiovisual..), Emili Giralt de Recerca, reconeix la recerca realitzada per persones i entitats en els diversos camps del saber relacionats amb el Penedès, Teresa Basora de Divulgació, reconeix la tasca realitzada per persones i entitats en els diversos àmbits socials en favor de la cultura penedesenca en general, o de determinats aspectes en particular i, finalment, Pau Casals de Trajectòria, reconeix persones i entitats amb una llarga trajectòria de compromís amb la cultura penedesenca.


Els guanyadors dels reconeixements rebran l’escultura Dona fulla, elaborada en exclusiva per l’escultor vilanoví Xavier Cuenca. La Festa de la Cultura Penedès es va fer per primer cop el maig del 2009, al teatre municipal de Calafell. En aquella ocasió el premi Santiago Rusiñol va ser per a la pintora Maria Assumpció Raventós, el premi Emili Giralt se'l va endur el reconegut museòleg Joan Santacana, el premi Teresa Basora va ser per a la Plataforma per les Vegueries a Catalunya, i el premi Pau Casals va ser per l'Associació de Balls Populars de Sitges. En la segona festa de la Cultura Penedès celebrada al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú foren lliurats els reconeixements Collita 2011: el Santiago Rusiñol de les Arts. Collita 2011 a Fèlix Plantalech, l’Emili Giralt de Recerca a Vicenç Carbonell, el Teresa Basora de Promoció i divulgació cultural a Josep Maria Jané i el Pau Casals de Trajectòria i compromís cultural a la Secció de cultura de l’agrupació excursionista Talaia.


 


 

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells