banner-elscatala-817x88px
“Evolució, realitat i moviment” de Sergi Cadenas a la Casa de la Paraula

Exposicions

“Evolució, realitat i moviment” de Sergi Cadenas a la Casa de la Paraula

bonart santa coloma de farners - 10/05/13
Baner_Viladot_Bonart_360x356banner-elscatala-180x180px

El 10 de maig ha tingut lloc a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners la inauguració de l’exposició Evolució, realitat i moviment de l’artista gironí Sergi Cadenas. L'acte ha anat a càrrec d'Antoni Solà, diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona i alcalde de Santa Coloma de Farners i de Sergi Cadenas.


La mostra, organitzada dins el marc del programa Exposicions Viatgeres, ja fa més d’un any que itinera per diferents sales d’exposicions de les comarques gironines i, si bé fins ara es plantejava amb l’objectiu de donar a conèixer la trajectòria de l’artista des dels seus inicis, ara arriba a Santa Coloma amb les obres que Cadenas ha estat treballant darrerament, centrades en el propòsit de donar sentit a la imatge tridimensional sobre una superfície plana. L’artista ho ha aconseguit convertint cada obra en un espai plàstic canviant, i mitjançant el moviment que necessàriament ha de fer l'espectador, circulant d’una banda a l’altra.


En conjunt, a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners s’hi poden veure uns deu quadres (la majoria de gran format) a través dels quals Cadenas experimenta amb aquesta tècnica, prenent com a referència els rostres humans. L’exposició també disposarà d’un documental inèdit mitjançant el qual el visitant podrà conèixer de prop el treball de l’artista.


Sergi Cadenas (Girona, 1972), és hereu d’una llarga trajectòria familiar relacionada amb la forja. Actualment, és el responsable del negoci familiar Ferros d’Art Cadenas, una de les empreses gironines que té gairebé tres segles d’història. Si bé va estudiar disseny i forja artística al Gremi de Serrallers de Barcelona (1992 i 1993) el seu apropament al món de la pintura és absolutament autodidacte. A través de l'experimentació ha anat trobant la seva pròpia personalitat plàstica.


Evolució, realitat i moviment es pot visitar a la Casa de la Paraula (carrer del Prat, 16) de Santa Coloma de Farners del 10 de maig al 2 de juny, els divendres de 18 a 20 h, els dissabtes d’11 a 13.30 h i de 17 a 19 h, i els diumenges d’11 a 13.30 h.


A les imatges, a dalt, Antoni Solà i Sergi Cadenas. A sota, un moment de la inauguració. (Fotos Miquel Millan)

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells