Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

El Museu Thyssen-Bornemisza prepara una exposició de Camille Pissarro

El Museu Thyssen-Bornemisza prepara una exposició de Camille Pissarro
bonart madrid - 12/05/13

El Museu Thyssen-Bornemisza prepara la primera exposició monogràfica a l'Estat espanyol del pintor impressionista Camille Pissarro (1830-1903). La mostra reunirà 80 obres prestades per nombrosos museus i col·leccionistes de tot el món i se centra en el paisatge, gènere que domina en la seva producció, amb un recorregut cronològic pels llocs on el pintor va residir i va treballar.

Comissariada per Guillermo Solana, amb Paula Luengo com a comissària tècnica i produïda per l'equip del Museu Thyssen-Bornemisza, l'exposició es presenta primer a Madrid, del 4 de juny al 15 de setembre de 2013, i a partir del 15 d'octubre a CaixaForum Barcelona.

Va ser Pissarro qui en 1873 va redactar els estatuts de la cooperativa d'artistes que iniciaria les exposicions del grup impressionista. I va ser, a més, l'únic pintor que va participar en les vuit que van organitzar, des de 1874 fins al 1886. Però la seva carrera seria eclipsada per l'immens èxit del seu amic i company Claude Monet. Aquesta exposició es proposa restaurar la reputació de Pissarro no només com "el primer impressionista", sinó també com a mestre dels pioners de l'art modern.

A la imatge, detall d'"El camí de Ennery", 1874 de Camille Pissarro. Musée d'Orsay. París. Donació de Max i Rosy Kaganovitch, 1973.

canal-mnactec-180-180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal