banner-elscatala-817x88px
Biennal d\'Art: Lara Almarcegui representarà a l\'Estat espanyol

Certàmens

Biennal d'Art: Lara Almarcegui representarà a l'Estat espanyol

bonart venècia - 16/05/13
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWImpremta Pages - banner-180x178

Lara Almarcegui representarà a l'Estat espanyol en la 55a Biennal d'Art de Venècia amb una àmplia instal·lació en el Pavelló d'Espanya que inclou un projecte d'investigació sobre l'illa Sacca San Mattia de Murano. L'obra de Lara Almarcegui (Saragossa, 1972) sorgeix de la presa de consciència de la ciutat, dels seus descampats i dels seus edificis com a punt per reflexionar sobre l'evolució de la pròpia urbs i els elements que la componen. Amb projectes compromesos com les seves guies de ruïnes modernes i de descampats urbans, o les seves muntanyes d'enderrocs, Almarcegui ha portat el seu treball a capitals com Londres, Beirut o Viena i ha participat en esdeveniments internacionals d'art contemporani tan importants com a Manifesta 9 (2012) o la Biennal de São Paulo (2006).


Sota el comissariat d'Octavio Zaya, Almarcegui porta a l'esdeveniment italià dues propostes relacionades que incideixen en la seva línia de treballs anteriors. Una d'elles es refereix l'espai físic del Pavelló d'Espanya en els Giardini, mentre que l'altra investiga un terreny buit al costat de la illa de Murano. En el Pavelló, una gran instal·lació escultòrica reacciona a l'arquitectura de l'edifici construït per Javier de Luque en 1922, estenent-se per tot el seu interior. Aquesta intervenció està formada per muntanyes de diferents materials de construcció, els mateixos i d'igual quantitat que els empleats per erigir
el propi edifici al segle passat. Com a eix principal, una gran muntanya formada per enderrocs de ciment, teules, i maons convertits en grava, ocupa la seva sala central, fent gairebé impossible accedir directament a aquest espai. Altres muntanyes menors fetes, cadascuna, d'un sol material (serrin de fusta, cristall i la barreja d'escòria i cendra d'acer), estaran situades a les sales perimetrals, per on el públic podrà circular envoltant el monticle de major grandària.


Al costat de Murano, Almarcegui ha desenvolupat Guia de la Sacca Sant Mattia, l'illa abandonada de Murano, Venècia una investigació entorn de la Sacca Sant Mattia, una illa que s'ha format amb enderrocs de cristall de la indústria de Murano. El projecte consisteix en l'estudi d'un descampat en aquesta illa, com es va formar, el present geològic i mediambiental del lloc, els projectes que s'han planejat per a ell i per què no s'han dut a terme.

Et poden
Interessar
...

817x68