0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

62 museus de Barcelona celebren la Nit dels Museus

bonart barcelona - 17/05/13

El dia 18 de maig, entre les 19.00 i les 01.00 hores, se celebrarà la Nit dels Museus, una iniciativa que permetrà accedir de franc a un total de 62 museus de Barcelona i de l’àrea metropilitana i que inclou un extens programa de concerts, dansa, visites concertades, tallers i activitats familiars. La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa on hi participen més de 3.000 museus de 40 països.

Entre les activitats programades durant el vespre i la nit destaquen, entre moltes d’altres, la inauguració de l’escultura lumínica BruuumRuum! a la plaça adjacent a l’edifici Disseny Hub Barcelona. Es tracta d’una instal·lació interactiva on la llum varia segons la intensitat del so que s’origina a la mateixa plaça. També hi ha programades visites guiades a l’interior del Refugi 307, a l’Aqüeducte romà, a la façana marítima de la muralla romana i a la Porta de Mar. Així mateix, es podrà visitar al MUHBA l’exposició del projecte Enrisdència que l’artista Fernando Prats ha dut a terme amb els alumnes de l’Institut Menéndez i Pelayo; la competició de poesia oral “Poetry Slam Barcelona” al CCCB; una acció performativa amb el col·lectiu Les Salonnières al MACBA; la il·luminació –durant tota la nit- de la muralla medieval, el portal de Santa Madrona i la torre romana de la plaça dels Traginers; el concert i recital de poemes eròtics i amorosos a les Termes i Decumanus del Museu de Badalona; el jazz en directe a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya a càrrec del Taller de Músics; una demostració de perruqueria romana al Museu d’Arqueologia de Catalunya, o els concerts a diferents punts del Monestir de Pedralbes a càrrec de l’ESMUC.

Enguany, s’incorporen a l’àmplia xarxa d’espais que ja participen a La Nit dels Museus: Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona; la nova seu del Museu del Disseny de Barcelona; el MAE. Centre de documentació i Museu de les Arts Escèniques (Institut del Teatre); el Museu Diocesà de Barcelona. Pia Almoina; el MUHBA Porta de Mar, MUHBA Refugi 307 i la Muralla de Mar; l’Estudi Fotogràfic Centelles; el Museu FC Barcelona; l’Observatori Fabra; la Sala Ciutat; el Museu de Badalona. Casa romana dels Dofins i el Museu de Badalona. Jardí de Quint Licini; la Biblioteca Pública Arús; el Cercle Artístic Sant Lluc, i la Col·lecció de Carrosses Fúnebres.

A la imatge, escultura lumínica BruuumRuum!

JP_Bonart-180x180-Online_GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90