Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Ciurana i Lubrano estrenyen llaços culturals entre Barcelona i l’Alguer

Ciurana i Lubrano estrenyen llaços culturals entre Barcelona i l’Alguer
bonart alguer - 20/05/13

El tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha assistit aquest cap de setmana a la inauguració de la Passejada Barcelona, carrer que discorre paral·lel al port nou de l'Alguer. Aquesta passejada, coneguda popularment com la rambla de Barcelona, és obra de l'arquitecte català Joan Busquets, es va començar a construir l'any 2002 i arriba ara a la seva fase final. En el decurs de l'acte van actuar alumnes de l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu, que aquests dies han participat en un intercanvi amb l'Institut Musical Giuseppe Verdi de l'Alguer. Jaume Ciurana va afirmar en els parlaments inaugurals que "volem recuperar el temps perdut. Durant molts anys Barcelona i l'Alguer han estat com dos veïns que es miraven des del balcó, amb el Mediterrani al mig, però que rarament participaven junts en projectes. Ara és el moment de canviar això. És per nosaltres un gran orgull que la via principal de l'Alguer tingui el nom de la nostra ciutat". Ciurana també va voler dedicar paraules de reconeixement a la tenacitat dels habitants de l'Alguer per la seva constància en la protecció i la preservació de la llengua catalana i ha ofert a la ciutat, per ubicar-lo a la Passejada Barcelona, un monòlit que commemori, amb motiu de l'Any Espriu, els versos que el poeta català va dedicar a Rosselló-Pòrcel i a la ciutat de l'Alguer al poema Per a una suite algueresa. Per la seva banda, el síndic de l'Alguer, Stefano Lubrano, va voler destacar que "la col·laboració amb Barcelona obre una nova fase històrica entre les dues ciutats, de gran importància pel desenvolupament cultural i econòmic."

La voluntat de les ciutats de Barcelona i l'Alguer d'estrènyer llaços culturals s'ha manifestat a través del conveni de col·laboració que Ciurana ha signat amb el síndic Lubrano. L'acord destaca l' interès d'ambdós ajuntaments de cooperar en els àmbits relacionats amb la cultura, cercant estratègies de col·laboració que permetin desenvolupar accions culturals en benefici dels seus ciutadans i del conjunt dels països de llengua i cultura catalanes. Per últim, fixa una estreta col·laboració en l'àmbit de la promoció i cooperació cultural d'ambdues ciutats en temes de patrimoni, museus, arxius, recerca acadèmica cultural, turisme cultural i cultura popular i tradicional.

Un bon exemple de cooperació cultural entre les dues ciutats s'ha pogut veure durant l' intercanvi entre els alumnes de l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu i l'Institut Musical Giuseppe Verdi de l'Alguer, que van oferir ahir diumenge un concert de música sarda i catalana a la Plaça Pino Piras. Posteriorment, l'Institut Verdi va oferir una representació del Cant de la Sibil·la a l'Església de la Mercè, on també va actuar l'Orquestra Simfònica de l'Escola Municipal de Sant Andreu.

La visita s'ha tancat avui amb una visita a l'Arxiu Històric de l'Alguer, amb la voluntat de col·laborar amb la direcció de Patrimoni, Museus i Arxius de l'Institut de Cultura de Barcelona, concretament amb l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, pel que respecta als pergamins medievals que conserva, i s'ha projectat una exposició a la nostra ciutat sobre els bombardejos que va patir la ciutat de l'Alguer durant la Segona Guerra Mundial.

Els acords amb la ciutat de l'Alguer s'han desenvolupat des de dues direccions de l'Institut de Cultura de Barcelona: Barcelona Capital, dirigida per Carles Sala, i Patrimoni, Museus i Arxius, dirigida per Josep Lluís Alay. Aquesta visita institucional s'ha coordinat en col·laboració amb Joan Elies Adell, director de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a l'Alguer i responsable de l'Espai Llull a la ciutat.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px