FCC-Segell-banner4
Presentació del llibre \

Biblioteca

Presentació del llibre "El passat ens empaita" de Gentil Puig

bonart girona - 28/05/13
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

El 3 de juny, a les 20h a la seu de la Fundació Universitat de Girona, tindrà lloc la presentació del llibre de Gentil Puig i Moreno, El passat ens empaita. Vicissituds d’un fill d’exiliat republicà (Pagès Editors, 2012).


Pagès Editors, Amics de la Unesco de Girona i el Museu Memorial de l’Exili, amb la col·laboració de la Fundació Universitat de Girona i la Llibreria 22, coorganitzen l’acte de presentació del llibre El passat ens empaita. Vicissituds d’un fill d’exiliat republicà, de Gentil Puig i Moreno (1934), professor honorari de la Universitat de Perpinyà i de La Universitat Autònoma de Barcelona. En el llibre, l’autor traça un recorregut autobiogràfic que s’inicia amb els records que l’han marcat durant la seva infància i adolescència de fill d’exiliat republicà a França, i continua amb una narració densa i detallada del seu camí vital i professional cap a la maduresa. Fill del dirigent rabassaire Nònit Puig i Vila, Gentil Puig descobreix la militància molt jove a la Joventut Socialista Unificada i reforça la seva catalanitat als casals catalans de Tolosa i París. A través d’un relat amè, apassionat i autocrític, la trajectòria personal s’intercala amb les percepcions i opinions sobre episodis de la història general. El seu pas com a estudiant per la Sorbonne, el retorn a Catalunya el 1962, el Maig del 68 a París, la seva instal·lació a Catalunya a partir de 1968, les seves experiències en la renovació del camps pedagògics i lingüístics en l’àmbit universitari català dels anys setanta,  els seus doctorats a França, les diverses militàncies polítiques a l’exili i a l’interior, la vida familiar i afectiva ... acaben conformant la primera part, tal com diu Gentil Puig, “de les meves petites i grans aventures personals i polítiques [...]”. Sens dubte, un exercici d’escriptura brillant en què la memòria individual i la història col·lectiva es conjuguen i fins i tot es retroben.


El format de la presentació serà una conversa entre Jordi Font, director del MUME, Salomó Marquès, professor emèrit de la Universitat Girona,  M. Dolors Reig, presidenta d’Amics de la Unesco  de Girona, i l’autor del llibre, Gentil Puig.


A la imatge, detall de la portada del llibre.


 


 

Et poden
Interessar
...

817x68