banner-1280x150-gene

Exposicions

“Los verdes” de Jaume Blassi al vestíbul de la Fundació Joan Miró

“Los verdes” de Jaume Blassi al vestíbul de la Fundació Joan Miró
bonart barcelona - 30/05/13

La Fundació Joan Miró acull una mostra de fotografies de Jaume Blassi al vestíbul, un espai que des de fa un any es destina a mostres temporals de fotografia. Jaume Blassi exposa del 28 de maig al 8 de setembre l’exposició titulada Los verdes, que aplega una selecció de fotografies d’arbres. Aquesta mostra coincideix amb el primer any d’exposicions de fotografia al vestíbul de la Fundació Joan Miró. Com a dipositària dels drets de l’obra del fotògraf Joaquim Gomis, la Fundació exposa temporalment la seva obra en aquest espai, alternant-la amb mostres fotogràfiques d’altres creadors.  

Los verdes de Jaume Blassi reuneix fotografies en color i en blanc i negre que tenen els arbres i la vegetació com a fil conductor. Blassi (Barcelona, 1948) es va iniciar en la fotografia l’any 1964 i ha treballat en diversos projectes fotogràfics arreu del món. Els arbres fotografiats es troben en indrets com el Pirineu, Navarra, Argentina o l’illa Tanna (Vanuatu). La temàtica de l’exposició ret homenatge al primer fotoscop de Joaquim Gomis, fotògraf i primer president de la Fundació Joan Miró. Aquest fotoscop, realitzat per Gomis l’any 1940, consta d’una seqüència d’imatges d’un eucaliptus i és el punt de partida del recull fotogràfic de Jaume Blassi.

Coincidint amb la mostra dedicada a Joaquim Gomis el 2012, Joaquim Gomis: de la mirada obliqua a la narració visual, la Fundació va convertir el vestíbul de l’edifici en un espai dedicat a l’exposició de fotografia. La mostra de Blassi arriba quan fa un any de l’inici d’aquesta proposta. La línia d’exposicions de fotografia en aquest espai de la Fundació alterna mostres de Joaquim Gomis amb treballs d’altres fotògrafs que es poden vincular artísticament amb l’obra de Gomis. La Fundació Joan Miró és la dipositària dels drets de l’obra de Joaquim Gomis i s’encarrega de difondre el seu arxiu així com de donar-lo a conèixer i potenciar l’estudi de la seva obra. Els néts de Joaquim Gomis, propietaris del seu arxiu, van signar el 2010 un acord amb la Fundació Joan Miró i la Generalitat de Catalunya per tal de dipositar el fons de 70.000 imatges i la documentació complementària (cartes, reculls de premsa, llibres i catàlegs) a l’Arxiu Nacional de Catalunya, que conserva i digitalitza l’arxiu.

A la imatge, "Fagus sylvatica" de Jaume Blassi.

 

banner-oro-180x180-geneJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88