canal-mnactec-1280-150

Notícies

El Gremi de Galeries de Catalunya organiza les jornades sobre art i galerisme

bonart barcelona - 04/06/13

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya ha organitzat els dies 12, 13, 18 i 19 de juny a les 20.30 h. a la sala d’actes de l’Arts Santa Mònica de Barcelona les jornades sobre art i galerisme. Partint dels diferents punts de vista dels agents implicats en el món de l'art, es vol centrar el diàleg en preguntes com Les galeries, espais obsolets? La solució passa per la internacionalització? Podem reactivar el mercat intern? N'hi ha prou amb els models de fires actuals? Les noves tecnologies, canvien la forma tradicional de relacionar-se els artistes i les galeries? Com establir vincles entre l'artista, la galeria, la crítica i el col·leccionista? Cuidem adequadament els artistes emergents que han de ser la matèria prima dels propers anys? Tenim estratègies per mantenir i consolidar els artistes que tenen una llarga trajectòria? Com a país, tenim una marca? Hi ha prou vies de continuïtat sense les ajudes públiques o l'adequació de noves polítiques de suport al mercat de l'art? Què hem de fer per enriquir el teixit artístic del nostre país? Cada sessió constarà de quatre a cinc ponències de 10 minuts per a tot seguit obrir un diàleg entre els ponents i el públic. Totes les sessions es desenvoluparan de 18.30 h. a 20.30 h. i seran moderades per Ramon Sicart.

Dimecres, 12 de juny: Carme Espinet, presidenta de l'Associació Art Catalunya; Albert Gran, president del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya; Juan Anton Maragall, president de l'Associació de Galeries d'Art Contemporani Art Barcelona; Àngels de la Mota, epresentant de l'Associació de Galeries Independents de Catalunya i Jaume Vidal Biosca, cap de cultura del diari El Punt-Avui.

Dijous, 13 de juny: Montse Badia, directora artística de la col·lecció Cal Cego; Josep Maria Civit, col·leccionista d'art contemporani; Gabriel Pinós, director de documentació del Museu del Modernisme Català i Imma Prieto, crítica d'art al suplement Cultura/s (La Vanguardia) i comissària independent.

Dimarts,18 de juny: Joaquín Díez-Cascón, director de Swab Barcelona; Carlos Durán, codirector de la fira Loop; Ricard Planas, director de la revista bonart i de la Fundació Lluís Coromina i Rocío San Claudio, directora de la fira Arts Libris.

Dimecres,19 de juny: Carles Guerra, conservador en cap del MACBA; Llucià Homs, director de Promoció de Sectors Culturals – ICUB; Francesca Llopis, presidenta de la Unión de Asociaciones de Artistas Visuales; Joan Maria Minguet, president de l'Associació Catalana de Crítics d'Art i Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals – ICEC.

A la imatge, galeristes catalans i agents culturals protestan contra les retallades davant de l'Arts Santa Mònica.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal