banner-oro-1280x150

Exposicions

“Auca de la Catedral de Girona” al Centre de Visitants del Gironès

“Auca de la Catedral de Girona” al Centre de Visitants del Gironès
bonart sarrià de ter - 07/06/13

El dia 7 de juny s’ha inaugurat, al Centre de Visitants del Gironès l'exposició Auca de la Catedral de Girona, promoguda pels Amics de la UNESCO de Girona. A la inauguració hi han assistit el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Joaquim Roca, la presidenta dels Amics de la Unesco, Dolors Reig, l'autor del text de l'Auca, Jordi Dalmau, i la directora del Centre de Visitants, Neus Vila.

La mostra comprèn un total de 48 dibuixos de 24 artistes diferents que conformen l'Auca de la Catedral de Girona. Aquesta auca vol ser també un homenatge a Carles Vivó i Siqués, membre fundador de l'associació Amics de la UNESCO de Girona, activista cultural i un gran coneixedor de la seu de gironina.

Concretament, l’exposició consta de 48 dibuixos de 15 x 15 cm, de 24 artistes diferents: Ció Abellí, Mònica Aymerich, Clara Bacquelaine, Roser Balló, Joan Baron, Manel Baulida, Albert Casellas Condom, Ernest Dalmau Corominas, Ernest Dalmau Pararols, Josep Duixans, Anna Estadella, Domènec Fita, Mercè Huerta, Bep Marquès, Vicenç Pijaume Sureda, Meritxell Ramos, Santiago Roca D. Costa, Martí Rosés, Guillem Terribas, Joan Vallès, Isidre Vicens, Montserrat Vidal de Llobatera, David Vivó Codina i Mar Vivó Codina. Les tècniques emprades pels dibuixants han estat diverses: collage, dibuix, aquarel·la, oli...

Joaquim Roca ha agraït que l’Associació d’Amics de la UNESCO de Girona esculli les dependències del Centre de Visitants del Gironès per a impulsar diferents projectes culturals, com ara el d'Emília Xargay, el projecte XARXA d’apadrinament d’escultures i el presentat avui. Per la seva part, Dolors Reig ha mostrat la seva satisfacció de poder exposar “un dels símbols per excel·lència de la ciutat de Girona en un equipament de referència cultural i turístic del Gironès".

Jordi Dalmau ha recordat que l'auca pretén també homenatjar a Carles Vivó i Siqués, membre fundador de l’associació Amics de la UNESCO de Girona, activista cultural  i un gran coneixedor de la seu gironina, “en Carles era un "catedralòleg", pocs sabien tant com ell de la història i dels secrets i racons de la nostra Catedral”.

Una auca sempre s’ha entès com una manera fàcil, planera i entenedora d’explicar històries a tothom, però especialment als nens. En aquest sentit, el Centre de Visitants del Gironès, a través dels serveis educatius del Consell Comarcal del Gironès i dins de les activitats que s'ofereixen a l'estiu, està preparant un taller de l’Auca de la Catedral de Girona, on es combinarà la visita guiada a l’exposició amb llegendes, dibuixos, jocs i altres activitats vinculades a un dels tresors més grans de la capital del Gironès: la Catedral de Girona. No oblidem que Carles Vivó ha estat un impulsor i autor de les llegendes més conegudes de Girona, amb diferents llibres publicats, que han servit de base per altres publicacions i per les visites guiades de llegendes que es fan al barri vell de Girona..

L'exposició es pot visitar, fins el 7 d'octubre, de dimarts a diumenge, de 10 a 17h, al Centre de Visitants del Gironès, a Sarrià de Ter. Els visitants que ho desitgin podran adquirir l’auca de la Catedral de Girona i també les galetes artesanals dedicades a la Catedral.

 

Impremta Pages - banner-180x178Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1