banner-oro-1280x150

Exposicions

"Impressions mediterrànies" de Michèle-Philippe-Arellano a HD Riudebitlles

\
bonart sant pere de riudebitlles - 16/06/13

Del 14 de juny al 28 de juliol es pot visitar a HD Riudebitlles del carrer de Baix, 33 de Sant Pere de Riudebitlles la mostra Impressions mediterrànies, frottages i gravats de Michèle Philippe-Arellano.

Michèle Philippe-Arellano ha viatjat de Mauritània a Turquia amb paper fet a Riudebitlles. Ara porta de nou aquests papers al seu lloc d’origen amb les empremtes que ha recollit al llarg d’aquests viatges. La mostra que presenta HD Riudebitlles, un petit hotel dedicat a l’art i al viatge, es compon de quinze frottages que l’artista ha fet a Mauritània, Palestina, Jordània, Líban, Síria i Turquia, i un conjunt de gravats amb l’escriptura com a motiu recurrent. El fil conductor d’aquest treball és la valoració d’un signe poètic a través d’una geografia sensible de l’espai mediterrani, entenent per signe la representació  abreujadua i poètica del món. Nascuda a França, Michèle Philippe-Arellano ha viscut al llarg de gairebé vint anys al Marroc, a les Antilles Franceses –illa de Guadalupe–, a Mèxic, a l’illa de la Martinica i a Ljuvljana (Eslovènia). Divuit anys després de la seva primera estada al Marroc, va redescobrir Tànger. El xoc va ser gran, i desencadenà un treball de recerca sobre la ciutat a través dels cementiris cristians, musulmans i jueus. En els seus periples transmediterranis, Michèle Philippe-Arellano ha ampliat les seves recerques. Així com els col·leccionistes del segle XVI, a l’aguait de les meravelles de la terra, recollien curiositats, l’artista s’ha obert al món insòlit de la forma imprevista i de la seva empremta. Practica la tècnica del frottage, a la manera de Max Ernst, i pren empremtes en viu. Tracta, amb la mateixa dignitat, el contorn estavellat i esberlat d’una càpsula ordinària, el perfil rom d’una moneda amb la imatge mig esborrada, o els engrenatges del motor d’un vaixell enfonsat a les costes africanes. 

Actualment resideix al sud de França, en un petit poble del Llenguadoc, però continua viatjant. Descobreix Mauritània i el Sahara, l’Orient Mitjà en general i Palestina en particular... El seu treball es concentra en el Mediterrani, que dóna nom a l’exposició que ara presenta.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90