Banner-LS-1280x150

Exposicions

“Miró: Poesia i Llum” al Museu Fundació l’Hermitage

“Miró: Poesia i Llum” al Museu Fundació l’Hermitage
bonart lausana - 26/06/13

"Mallorca és la poesia i la llum", va dir Miró el 1957. La Fundació Hermitage de Lausana acull del 28 de juny fins al 27 d’octubre un conjunt excepcional de 80 obres de Joan Miró (1893-1983), procedents de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca, que posseeix una gran part del patrimoni de l'artista.

Miró: Poesia i Llum reuneix més de 80 obres de Joan Miró, procedents del fons artístic de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, moltes de les quals no han estat encara contemplades a Suïssa: 50 pintures –algunes de grans dimensions–, obra damunt paper, escultura de bronze, terracotes i objectes diversos procedents tant del seu taller com de la seva col·lecció personal.

L'exposició se centra en l'obra produïda durant les tres darreres dècades de la vida de Miró, llevat del paisatge executat el 1908 i els esbossos realitzats en els anys 40 i 50 com a projectes per a murals. El seu propòsit és accentuar el valor del procés creatiu de l'artista i posar l'accent en la força expressiva d'un Miró ja format però en absolut conformista, la voluntat d'experimentar del qual es fa dia a dia més intensa. Per això l'elenc d'obres que s'exhibeix no se circumscriu a una sola tècnica i suport sinó que el visitant podrà conèixer les diferents matèries, textures, tècniques, suports, cromatisme i manifestacions artístiques d'aquest creador universal.

A la imatge, el tinent de batle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, la directora del Museu de l’Hermitage, Sylvie Wuhrmann, la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Elvira Cámara, i la conservadora cap del Departament de Col·leccions de la FPJMiró i comissària de la mostra, Maria Luisa Lax, han assistit a l’exposició al Museu Fundació l’Hermitage.

 

Banner-LS-180x180CC_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90