BONART_1280x150

Notícies

Estiu en el Disseny Hub Barcelona

Estiu en el Disseny Hub Barcelona
bonart barcelona - 16/07/13

Amb motiu de les exposicions, esdeveniments i activitats programades per aquest estiu el públic podrà visitar alguns dels espais de l’edifici. El Disseny Hub Barcelona és el punt d’intersecció essencial del món del disseny i nou referent dins el context cultural, social i econòmic de la ciutat, gràcies als organismes del sector que el nodreixen, al patrimoni que s’hi instal•la, i a l’arquitectura emblemàtica que l’alberga. L’edifici és un equipament de darrera generació tant pel que fa a les seves prestacions com per a la sostenibilitat, i als propers mesos es convertirà en la seu del Museu del Disseny de Barcelona, Foment de les Arts i del Disseny (FAD), Barcelona Centre de Disseny (BCD), i del totes elles institucions capitals en la promoció, el coneixement i el desenvolupament del disseny a Catalunya.

L’equipament ha estat dissenyat per l’estudi MBM Arquitectes i estarà destinat a acollir un conjunt d’activitats adreçades a reforçar la visibilitat i també l’enorme impacte d’una disciplina elemental com és el disseny, vital per a la dinamització econòmica, social i cultural de Barcelona, tant en l’àmbit local com en l’internacional. Destaca la seva ubicació, en un nou punt transcendental de la ciutat, on conflueixen diversos eixos: cultural (amb equipaments com Museu del Disseny de Barcelona, L’Auditori, Teatre Nacional, Museu de la Música, Fundació Vila Casas...), empresarial i comercial (tocant l’Avinguda Diagonal), noves tecnologies, experimentació, indústries creatives i l’emprenedoria (porta del 22@).

Es tracta d’un espai polivalent ideal per la celebració de tot tipus d’activitats com ara exposicions, tallers, formacions, jornades, congressos, networking, festivals, desfilades de moda, activitats efímeres de demostració, experimentació i innovació (labs, showrooms, pop-up stores...). Enguany ja han estat celebrades dins les seves instal·lacions tot un seguit d’esdeveniments com ara el festival internacional de creació contemporània OFFF, la passarel·la 080 Barcelona Fashion, la Barcelona Design Week, el FADfest o el I Congrés Internacional d’Art Nouveau. Actualment es poden visitar les exposicions El millor disseny de l’any, organitzada pel FAD i oberta fins el proper 31 d’octubre, The Swap Show, organitzada per ADG-FAD i Materialism European Tour organitzada per MaterFAD, Centre de Materials del FAD, visitables aquestes dues fins al 30 de setembre, Dutch Bike del BCD i visitable fins al proper 27 de juliol. A més cada dilluns a partir de les 20.30 h. l’edifici acull el programa Etiquetats, un magazine que combina cultura, tendències i humor creat i desenvolupat per ser emès exclusivament per Internet.

La gestió de l’edifici Disseny Hub Barcelona és fruit de la col·aboració públic-privada i és compartida pel Museu del Disseny de Barcelona, FAD i BCD. Es tracta a més, d’un nou equipament ciutadà, tant pel que fa a l’espai públic generat al voltant de l’edifici a on entre d’altres elements es troba el grafisme lluminós BruumRuum! de David Torrents & artec3, com per ubicar la nova Biblioteca Pública Clot-Josep Benet.

Museu del disseny de Barcelona: Després d’estar allotjades en diferents seus i de tenir trajectòries pròpies, les col·leccions que fonamenten el Museu (Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques), han trobat la seu definitiva. L’edifici té dues parts: una de subterrània, que aprofita el canvi de nivell provocat per la remodelació de la plaça, i una altra que emergeix sobre el nivell del carrer. És en aquesta part, a la manera de torre, que hi ha previst situar les exposicions permanents de les col•leccions del museu, a les quatre plantes.

Foment de les Arts i del Disseny (FAD): Es tracta d’una associació privada, sense ànim de lucre, que es va fundar l’any 1903. El seu objectiu és promocionar el disseny, l’arquitectura i les arts en els àmbits culturals, social, i econòmic a nivell nacional i internacional. El FAD és la unió de cinc associacions vinculades a les diferents disciplines del disseny: ADI-FAD, ADG-FAD, ARQUIN-FAD, A-FAD i MODA-FAD. El FAD també acull a la seva seu l’Art Directors Club of Europe (ADCE), l’associació europea de clubs i associacions de directors d’art.

Barcelona Centre de Disseny (BCD): BCD és una entitat privada sense finalitat de lucre amb 40 anys d’experiència al servei de les empreses i les institucions públiques. Té com a objectius principals promoure el disseny com a element estratègic i factor clau d’innovació i competitivitat; posicionar Catalunya i la marca Barcelona com a referent mundial en disseny i innovació, i afavorir la internacionalització i l’atracció de talent i inversió. BCD, creat l’any 1973 com a primer centre de promoció i dinamització del disseny de l’estat, impulsa projectes i activitats d’àmbit local i internacional que contribueixen a la valorització del disseny en el camp econòmic i social en tres àmbits d’actuació: Política de Disseny; Creixement Empresarial i Emprenedoria Creativa; i Promoció i Internacionalització.

Agenda d’exposicions: Fins al 27 de juliol del 2013, Dutch Bike; fins al 30 de setembre del 2013, Materialism European Tour i The Swap Show i fins 31 octubre del 2013, El millor disseny de l’any.

JP_Bonart-180x180-Online_GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90