FCC-Segell-banner4
Dissetena edició de la Biennal de Cerveira

Certàmens

Dissetena edició de la Biennal de Cerveira

bonart cerveira - 20/07/13
Baner_Viladot_Bonart_360x356BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180

El 27 de juliol, la 17a edició de la Biennal de Cerveira obrirà les portes. La Biennal de Cerveira, orientada a la promoció de l'art contemporani, és un esdeveniment que guanya notorietat i reputació nacional i internacionalment, que combina l'art en les seves diverses disciplines. En el seu 35 aniversari, reunirà més de 300 artistes. Restarà oberta fins al 14 de setembre del 2013.


Durant prop de dos mesos, la fira de l'art contemporani de Cerveira comptarà amb un ampli programa que inclou concurs internacional i artistes convidats, artista homenatjat, projectes curatorials, perfomance, residències artístiques, tallers, seminaris, conferències i debats, visites guiades a exposicions i concerts, entre altres actes. Aquest any i com és habitual des de la primera edició el 1978, s'homenatjarà a un artista de reconegut prestigi. El 2013 serà el pintor Henry Silva, que va ser director de la Biennal durant set edicions (1995-2007).


Per segona edició consecutiva, l'organització ha programat activitats fora dels límits de Vila Nova de Cerveira, arribant en aquesta ocasió a la Casa dos Crivos, de la ciutat de Braga i la Casa da Parra, de Santiago de Compostel·la. En elles es podran veure, les exposicions col·lectives Gelosias i Outras formes de veure i Do barroc per o barroc - està a art contemporània, respectivament, aquesta última un projecte curatorial dels portuguesos Lourenço Egreja i Fátima Lambert. En els projectes individuals, destaca la presència de la reconeguda artista sèrbia Marina Abramovic (Belgrad, 1946), amb el seu vídeo performance The Onion.


El Concurs Internacional de la 17a Biennal de Cerveira va comptar aquest any amb 590 candidats, un 39 per cent més respecte a l'edició de 2011. En total han estat més de mil obres les que han participat, que representen els camps creatius, com pintura, gravat, fotografia, vídeo, performance, terrisseria o escultura, entre altres. Aquest context, han estat pre-seleccionades 134 obres i 99 artistes de 14 països diferents. Els més representats són Portugal, Espanya, Brasil, Sèrbia, Alemanya i Japó.


Pel que fa a Residències Artístiques, que tindrà lloc del 5 d'agost al 14 de setembre, s'han inscrit 61 projectes de 98 artistes i 15 països diferents, i s'han seleccionat 14 projectes, que treballen les àrees de gravat, serigrafia, vídeo, dibuix, pintura, entre d'altres.


El 28 de juliol es durà a terme la Conferència Homenatge al pintor Henry Silva, el 10 d'agost Art, Crisis i Transformació, i, el 31 d'agost, la Conferència de 35 anys. A més, s'organitzaran debats amb els artistes el 30 i 31 de juliol, a càrrec de Fàtima Lambert i Rita Monteiro.


Més informació: www.bienaldecerveira.pt


A la imatge, Henry Silva.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68