banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Estrena de "Renoir", film sobre els últims anys de vida del pintor

Estrena de \
bonart madrid - 29/07/13

El 9 d'agost s'estrena arreu de l'Estat espanyol la pel·lícula Renoir del director Gilles Bourdos. El film se centra en els últims anys de vida de Pierre Auguste Renoir, turmentat per la pèrdua de la seva esposa, els dolors artrítics i la notícia que el seu fill Jean (qui es convertirà en un destacat cineasta) ha estat ferit en la guerra.

Jean Renoir torna a la casa del pare per recuperar-se de les seves ferides i allà és on es troba amb l'última model del gran pintor, Andrée Heuschling, qui es convertirà en el seu dona i estrella protagonista de les seves primeres pel·lícules sota el nom de Cahterine Hessline.

En paraules del director Gilles Bourdos, "les escenes en què filmo a artistes treballant són els moments més autèntics i exultants de la meva feina com a cineasta". A més, afegeix que "per descriure l'acte de pintar és vital desfer-se dels llocs comuns: no es pot filmar a algú pintat. No va ser el mateix Jean Renoir qui va dictar aquest dogma? Mai va deixar
de renegar de les arts plàstiques, com si volgués integrar el treball del seu pare en el seu propi". Bourdos contractar l'extraordinari falsificador Guy Ribes perquè realitzés alguns quadres per a la pel·lícula amb l'objectiu que el film oferís una major sensació de realitat. La pel·lícula es va presentar a la secció Una certa mirada del Festival de Cannes 2012.

Pierre-Auguste Renoir va deixar prop de sis mil quadres, i segueix sent un dels pintors francesos més coneguts i admirats. Va pertànyer al moviment impressionista i va revolucionar la pintura en marcar la separació de l'art modern amb el classicisme acadèmic. Jean Renoir va ser aclamat per Chaplin com el director de cinema més gran del món. El seva treball va influir en gran manera en el desenvolupament del cinema francès entre 1930 i 1950, abans d'obrir
la porta a la Nouvelle Vague.

SS_Bonart-180x180-OnlineLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal