banner-elscatala-817x88px
Neix la Fundació Perramon, un nou museu situat a l’Empordà

Notícies

Neix la Fundació Perramon, un nou museu situat a l’Empordà

bonart ventalló - 30/07/13
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180Baner_Viladot_Bonart_360x356

El dia 30 de juliol s’ha presentat a Ventalló (Girona) la Fundació Perramon, un nou museu que mostra obres de pintura i escultura d’art contemporani des dels anys 60 fins l’actualitat, la majoria inèdites, amb noms tan rellevants com Sergi Aguilar, Alfonso Alzamora, Jorge Castillo, Modest Cuixart, José Maria Guerrero Medina, Josep Guinovart, Xavier Medina Campeny, Enric Pladevall, Josep M. Riera i Aragó, Miguel Rasero, Gino Rubert i Josep M. Subirachs, entre d’altres.


La Fundació Perramon té el seu origen en la figura de Carlos de Aguilera y de Fontcuberta, gran cultivador de les arts i impulsor de la idea de crear un gran centre d’art a l’Empordà. Carlos de Aguilera va cedir part dels seus terrenys per a ubicar la Fundació a Ventalló (la Fundació forma part de la Casa Perramon, d’aquí el seu nom), així com una col·lecció d’una trentena d’obres de l’artista Miguel Rasero. La seva iniciativa va ser el punt de partida per la creació del que avui és la Fundació Perramon.


Amb un total de 138 obres de 28 artistes, principalment pintura i escultura, la col·lecció procedeix del fons de la Fundació AMYC Arte Moderno y Contemporáneo. Ubicada a la comarca de l’Alt Empordà, la Fundació Perramon, sota la direcció d’Eduard Duran, situa al mapa un nou punt de referència de l’art modern i contemporani i posa a l’abast del públic una gran col·lecció, així els dipòsits dels artistes Josep Guinovart, amb sis obres, i Josep M. Subirachs, amb tretze. En les paraules del director, “la Fundació Perramon és un homenatge a la trajectòria personal de Carlos de Aguilera i dels artistes que han estat vinculats a l’Alt i el Baix Empordà. A més, ofereix als visitants la possibilitat d’endinsar-se en la història de l’art contemporani en una única visita”.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]