0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"La forma du monde" de Xavier Escribà a la Galeria Horizon

\
bonart colera - 06/08/13

La forma du monde és el títol de la darrera exposició de Xavier Escribà, en la qual s’exhibiran els seus últims treballs de pintura fins al 12 d’agost.

La galeria Horizon inaugura així la temporada d’estiu, un cop passats els esdeveniments del seu 20è aniversari, que van tenir lloc durant el 2012.

Nascut a París, Xavier Escribà allibera la pintura de tot el que sigui superflu, que no li sigui essencial. “Fugir de fabricar quadres, de la facilitat, d’allò que ja saps fer... Era una obsessió des que vaig acabar els meus estudis a París.” Així, Escribà va descobrir el procés d’eliminació que suposa la superposició de capes pictòriques per tapar l’assaig precedent. 

Els treballs d’Escribà tenen en la superposició de capes el seu procés creatiu. “Un cop aquesta pell, construïda capa a capa, està acabada, es converteix en una matèria especial que conté el suport, el pigment i que té resistència però també flexibilitat, que a més té un dors (la tela de lli) i un perfil on es veuen les capes superposades. Atacar aquesta llisor... subvertir, mitjançant una manipulació violenta és la segona part del procés. La tridimensionalitat sorgeix de manera natural d’aquesta manipulació”, explica l’artista.

A La forma du monde, Xavier Escribà demostra la preocupació pel mestissatge i la hibridació  de disciplines. A través de les seves peces ens mostra una nova forma de mirar la pintura, que trenca  amb els codis establerts, transgredeix els convencionalismes i s’allibera dels límits de la composició tradicional.

A la galeria Horizon es presenta, del 17 d’agost al 15 de setembre, Borderline, una exposició col·lectiva de diversos artistes que amb el seu treball d’exploració analitzen el llenguatge de la pintura i l’escultura, que altera les normes establertes i els  límits de les dues  disciplines.

 A la imatge, "Objecte punxegut" de Xavier Escribà.
banner-oro-180x180-geneSS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px