banner-elscatala-817x88px
“La fi dels dies” de Yurian Quintanas, de Girona a \

Exposicions

“La fi dels dies” de Yurian Quintanas, de Girona a "Visa pour l'Image"

bonart girona - 19/08/13
Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat

S’ha presentat al claustre de la Diputació de Girona l’exposició La fi dels dies, de Yurian Quintanas, guanyador de la XII edició de Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, organitzada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. El projecte va ser escollit per una comissió d’avaluació per la seva originalitat, com també per la innovació i la qualitat artística i tècnica de les imatges. La mostra es podrà veure al claustre de la Diputació fins al 27 d’agost, i després serà traslladada a Perpinyà, on formarà part del Festival Off,que tindrà lloc en aquesta localitat en el marc del festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image. Després, l’exposició començarà el seu cicle itinerant per les comarques gironines, i participarà en certàmens i festivals fotogràfics, com és el cas del Festival Off de Perpinyà o l’Imaginària de Castelló de la Plana. L’acte de presentació ha estat a càrrec de Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cooperació Local, Cultura i d’Acció Social, i de Yurian Quintanas, el fotògraf guanyador.


L’exposició La fi dels dies, de Yurian Quintanas, és el projecte seleccionat de Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines 2013. Aquest programa s’emmarca en l’àmbit de promoció i  creació d’INSPAI, i té com a  objectius, entre altres, promoure els treballs de fotògrafs i fotògrafes joves de les comarques gironines, crear un espai de trobada de l’obra d’aquests artistes, fomentar la creació fotogràfica i acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants perquè pugui gaudir de les tendències de la producció fotogràfica actual. La intenció d’aquest projecte expositiu guanyador és documentar el territori rural de les comarques gironines mitjançant la visió personal del fotògraf; explorar el paisatge i conèixer els seus habitants, unes persones que, tot i l’evolució constant de la societat moderna, en viuen al marge i han aguantat el pas del temps sense cedir al ritme frenètic dels nous temps.


Yurian Quintanas ha plantejat el conjunt del projecte com una reflexió sobre la relació existent entre les persones i la natura, que, segons l’autor, cada cop és més distant, de tal manera que “anem perdent consciència de tots els recursos que ens brinda la natura”. Acompanya la mostra un catàleg en què apareixen totes les imatges de l’exposició junt amb l’explicació del projecte en forma de petites reflexions del mateix autor.


Yurian Quintanas, nascut a Amsterdam el 1983, ha crescut entre Banyoles i Cervià de Ter. Es va graduar com a tècnic superior en imatge i, l’any 2007, va cursar una especialització en fotoreportatge a l’Escola Superior d’Imatge i Disseny (IDEP) de Barcelona. Va treballar d’assistent de fotògrafs com Tino Soriano i Annie Griffith, i després va començar a treballar en els seus propis projectes, enfocats a documentar les persones i el seu entorn. En els darrers quatre anys ha obtingut diversos reconeixements, premis i beques: primer premi del Magazine de La Vanguardia;menció d’honor als Travel Photographer of the Year;  beca dels XIII Encuentros de Fotoperiodismo de Gijón; seleccionat a  escubrimientos Photoespaña, i finalista de la XIX beca FotoPres. També ha publicat en diferents mitjans: Burn Magazine, Foto a Foto, Descobrir Catalunya, Piel de Foto o Positive Magazine.


Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines. INSPAI, amb aquest programa, aposta per la promoció i la projecció dels professionals de la fotografia i, en especial, dels nous talents de les comarques gironines, tant en l’àmbit local com nacional i internacional. La promoció que es durà a terme, des de l’àmbit local, serà, a banda de la producció i organització de l’exposició i l’edició d’un catàleg, la itinerància de l’exposició pels ajuntaments de les comarques gironines que la sol·licitin. La promoció des de l’àmbit nacional  i  internacional  passarà per la participació en certàmens i festivals fotogràfics, com és el cas del Festival Off de Perpinyà o l’Imaginària de Castelló de la Plana.


Participació al Festival Off 2013 de Perpinyà. Una de les tasques de promoció més importants que du a terme INSPAI, des del punt de vista internacional, és la participació al Festival Off de Perpinyà. El 2013 serà l’onzè any consecutiu en què INSPAI participarà en aquest festival, i ho farà amb l’exposició La fi dels dies, de Yurian Quintanas. La mostra es podrà veure a La Médiathèque de Perpinyà, del 31 d’agost al 21 de setembre (de 10 a 18 h els dimarts, dimecres, divendres i dissabtes, i de 13 a 18 h els dijous). L’exposició també participarà en activitats complementàries al festival, com ara la Nuit du Off, que tindrà lloc a la plaça de la República de Perpinyà el dia 11 de setembre, on es projectaran en una pantalla gegant les imatges que han participat en el festival. En totes les edicions del Visa pour l’Image, Perpinyà s’omple de periodistes, fotògrafs i aficionats que visiten el festival per conèixer el que s’està fent al món en el camp del fotoperiodisme. El Festival Off l’organitzen la Cambra de Comerç i l’Associació de Comerciants, i des de l’any 1995 té lloc durant les mateixes dates del Visa pour l’Image. Dins aquest marc, el Festival Off presenta, també cada any, exposicions de qualitat de fotògrafs amateurs i professionals en diferents espais de la ciutat, com ara galeries, biblioteques, hemeroteques, comerços, restaurants, cafès, etc.


A les imatges, a dalt, Yurian Quintanas amb Xavier Soy (Foto Miquel Millan) i a sota, una de les fotografies exposades.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022