canal-mnactec-1280-150

Exposicions

El Museu de Terol presenta "Pedra, paper, tisora" de Pedro Avellaned

El Museu de Terol presenta \
bonart terol - 23/08/13

Pedro Avellaned (Saragossa, 1936) és un dels màxims representants del collage a l’Estat espanyol. El seu nom s’associa a la pràctica del collage i el fotomuntatge treballat amb materials propers i modestos, amb una actitud artística que l’acosta a l’art povera de finals dels seixanta.

L’exposició retrospectiva Pedra, paper, tisora, de Pedro Avellaned, que presenta el Museu de Terol demostra com la seva extensa obra mostra el treball d’aquest polifacètic artista, de múltiples registres expressius.

Pedra, paper, tisora, de Pedro Avellaned mostra del 26 de juliol al 15 de setembre més de dues-centes obres –entre rayographs, solaritzacions, collages, imatges acolorides a mà o experimentacions amb llum– que exemplifiquen la particular mirada d’Avellaned.

El comissari de la mostra, Antonio Ansón, explica que els collages d’Avellaned “podrien definir-se com un explícit autoretrat en què l’autor es busca, indaga i es pregunta sobre la identitat i el seu lloc al món, tant quan és el mateix autor qui apareix als collages, tal com passa en molts casos, com quan assalta i roba altres imatges i cossos per representar-se a si mateix en les escenes que Pere Avellaned construeix per explicar-se i explicar-nos els seus interrogants”.

Pedro Avellaned ha estat capaç de crear un món complex i personal amb una obra que forma part de col·leccions com les del Museu Centre d’Art Reina Sofia, Folwang Museum d’Essen, Institut Cervantes de Roma, Fototeca Nacional de l’Havana o el Husley-Phillips Collection de Nova York.

 A la imatge, detall d'"El primer collage" de Pedro Avellaned.
Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px