M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Bartomeu Marí, nou president del Comitè Internacional de Museus (CIMAM)

Notícies

Bartomeu Marí, nou president del Comitè Internacional de Museus (CIMAM)

bonart barcelona - 27/08/13
Anunci_AmpudiaNial nou-180x178

Els membres del CIMAM han escollit als 15 components de la junta que els representarà durant el trienni 2014-2016. El procés electoral es va iniciar de forma online a partir del 17 de juny i va finalitzar el 12 d'agost de 2013. Per primera vegada, els membres de l'organització van ser convidats a votar a través d'un procés en línia des del web cimam.org. El resultat de les eleccions es va anunciar a tots els participants de l'Assemblea General del CIMAM celebrada al MAM, Museu d'Art Moderna do Rio de Janeiro, el 14 d'agost de 2013.


Els membres sortints de la junta i els membres del consell electes presents a la Conferència Anual 2013, han escollit a Bartomeu Marí, director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) per ser el nou president del CIMAM. Patricia Sloane, curadora associada del MUAC / UNAM, Mèxic DF, Mèxic, ha estat nomenada Secretària General i Tresorera de l'organització. La president sortint del període 2011-2013, Zdenka Badovinac, Directora de la Moderna Galerija, Ljubljana, Eslovènia, ha estat nomenada Membre d'honor en agraïment a la seva important contribució i intensa dedicació.


Segons Bartomeu Marí “en un món en constants canvis, el CIMAM ha de servir com a marc de referència per a l'anàlisi i la valoració de les noves formes de pràctica institucional. L'establiment dels Principis generals sobre les condicions de descatalogació de les obres de col·leccions de museus és un bon exemple d'aquest paper. El CIMAM ha de ser capaç d'actuar com un àrbitre dins d'un sector cada vegada més ampli i un museu cada vegada més dinàmic”..


Els membres del Consell del CIMAM 2014–2016 son: President, Bartomeu Marí, director del MACBA de Barcelona; secretària tresorera del CIMAM, Patricia Sloane, conservadora adjunta del MUAC/UNAM de Mèxic D.F.; consell d’administració: Charles Esche, Director del Van Abbemuseum, Eindhoven, Holanda; Ann Goldstein, Directora del Stedelijk Museum, Amsterdam, Holanda;- Madeleine Grynsztejn, Directora del Museum of Contemporary Art,Chicago, USA; Kathy Halbreich, Directora adjunta del MOMA, New York, USA; Dr. Philipp Kaiser, Director del Museum Ludwig, Köln, Alemanya; Abdellah Karroum, Director Mathaf: Arab Museum of Modern Art,Doha, Qatar; Mami Kataoka, Conservadora Jefe del Mori Art Museum, Tokio, Japó; Vasif Kortun, Director de exposiciones y programas del SALT, Istanbul, Turquia; Kian Chow Kwok, Vice-presidente ejecutivo, Yellow River Arts Centre, Yinchuan City, Ningxia, Xina; Elizabeth Ann Macgregor, Directora del Museum of Contemporary Art, Sidney, Austràlia; Frances Morris, Responsable de les col·leccions d’art internacional de  la Tate, Londres; Marcela Römer, Directora del Castagnino+macro Museum, Rosario, Argentina i Jaroslaw Suchan, Director del Muzeum Sztuki Lodz, Polònia.


El CINAM, Comitè Internacional de Museus i Col·leccions d’Art Modern, és un fòrum internacional de caràcter professional dedicat a la discussió de qüestions teòriques, ètiques i pràctiques relatives a la col·lecció i l’exposició d’art contemporani. El CIMAM es compon fonamentalment de directors i comissaris de museus i col·leccions d’art modern i contemporani, però també de professionals independents. Els membres del CIMAM són professionals d’institucions que es designen com a museus així com institucions de formació i investigació que són beneficioses per al progrés de la comunitat dels museus d’art modern i contemporani, respectant el Codi Deontològic de l’ICOM per als Museus i els Principis de descatalogació d’obres defensats pel CIMAM. El CIMAM compta actualment amb 575 membres de 78 països diferents. El principal objectiu de l’organització és desenvolupar la cooperació i el coneixement identificant i responent a les necessitats i problemes que afronten les institucions d’art contemporani i la professió. El CIMAM ha generat codis professionals de referència, com els Principis generals sobre les condicions de descatalogació de les obres de col·leccions de museus, adoptada el novembre de 2009, i promou el programa Contemporary Art Museum Watch centrat en el seguiment de les diferents situacions crítiques de museus i col·leccions d’art contemporani en regions afectades per les crisis econòmiques i polítiques.

Et poden
Interessar
...