JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

"Nàufrags” de Jordi Urbón a la Casa de Cultura

\
bonart girona - 05/09/13

Del 5 al 28 de setembre es podrà veure a la Casa de Cultura de Girona l’exposició Nàufrags, de l’artista Jordi Urbón. Després, d’acord amb el programa expositiu del qual forma part –Exposicions Viatgeres–, la mostra iniciarà el seu cicle itinerant per diversos municipis de les comarques gironines. Aquesta mostra és la desena que s’organitza en el marc del programa Exposicions Viatgeres, amb l’objectiu de donar suport als artistes gironins, potenciar l’art a les comarques de Girona i, al mateix temps, posar a disposició dels ajuntaments i de les entitats propostes expositives de gran qualitat.

L'exposició ha estat presentada a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura pel vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social, Xavier Soy; per Lluís Freixas, tècnic de la Casa de Cultura, i per l'artista, Jordi Urbón.

L'exposició. Amb Nàufrags es vol donar a conèixer l’obra de Jordi Urbón (Puigcerdà, 1962). L'artista, que al llarg de la seva trajectòria artística ha cultivat diferents registres, ha centrat els seus darrers anys de treball en un nou procediment que ell mateix anomena pintura digital

L'exposició fa un retrat personal de la vida quotidiana a través de dos personatges singulars que Urbón ha unit sota el títol de Nàufrags. L’artista utilitza el dos carismes per donar força narrativa a la història que vol explicar i cobrir-la d’hiperrealitat.

Acompanya la mostra un catàleg encapçalat per un article escrit per la crítica d'art Magdala Perpinyà i un documental mitjançant el qual el visitant podrà conèixer de prop el treball, el llenguatge i l’estètica de l’artista. Aquest documental ja es pot veure a l’enllaç http://www.ddgi.cat/exposicions/.

Aquesta exposició va ser una de les dues elegides a la darrera convocatòria que va obrir la Diputació de Girona amb l’objectiu d’escollir els dos projectes que formarien part del programa Exposicions Viatgeres. Formes en correspondència, de Jordi Martoranno, ha estat la primera d’aquestes dues exposicions que ha itinerat durant el darrer any, i ara és el torn  de Nàufrags, de Jordi Urbón.

Jordi Urbón (Puigcerdà, 1962) comença la seva formació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic; treballa també al taller de Begoña Egurbide, Ramon Parramon i Xavier Rovira, i complementa la seva formació amb cursos de gravat, fotogravat i serigrafia a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Vic i al taller de Fina Tuneu. Viu a Ripoll.

A les imatges, a dalt, una obra de Urbón i a sota l’artista amb el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy (Foto Miquel Millan).

banner_aire_bonart_horitzontalJP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...