0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Els tallers d'obra gràfica de Miró a la Biennal de Ljubljana 2013

Els tallers d\'obra gràfica de Miró a la Biennal de Ljubljana 2013
bonart palma - 06/09/13

Fernando Gilet, president de la Fundació Pilar i Joan Miró, Antoni Vera, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics i Elvira Cámara, directora de la Fundació i comissària de l’exposició han presentat Joan Miró’s Printmaking Workshops, mostra que recull una selecció d'obres realitzades als tallers d'obra gràfica de Miró, que s’inaugura el proper 14 de setembre dins el marc de la 30th Biennial of Graphic Arts de Ljubljana.

Per a presentar els Tallers d'Obra Gràfica de Miró a la 30 edició de la Biennal d'Art Gràfic de Ljubljana s'han seleccionat cinc projectes pertanyents a cinc artistes, realitzats al llarg dels darrers 20 anys: Wolf Vostell, Wayne Crothers, Democracia, Antoni Miralda i el jove equip format per Patricia Gómez i Maria Jesús González. A més es mostrarà el procés creatiu complet de l'estampa IX de la sèrie Els Gossos de Joan Miró, compost per la maqueta, la planxa i una prova d'estat que l'artista va realitzar en aquests Tallers.

Seguint la voluntat de Joan Miró que els Tallers fossin una plataforma de creació, des de la seva obertura al públic el 1994 hi han passat un nodrit grup d'artistes tant nacionals com internacionals, alguns ja de reconegut prestigi i altres considerats joves valors emergents, que han desenvolupat projectes creatius i editat obra que, en l'actualitat, forma part de la col·lecció de la Fundació mallorquina.

Joan Miró’s Printmaking Workshops s'inaugura el dia 14 de setembre a la Galeria Kresija de Ljubljana i romandrà oberta al públic fins el 24 de novembre.

L'exposició forma part de diverses exposicions d'obra gràfica paral·leles a la Biennal, que tindran lloc a diferents monuments emblemàtics de la ciutat com el Castell i la Galeria Kresija de Ljubljana, la Calcografia Nacional de Madrid i la Torre di Porta Nuova de Venècia.

La Biennal d'Arts Gràfiques de Ljubljana és una de les biennals artístiques més antigues i prestigioses del món. L'esperit de la Biennal des de la seva fundació va ser la incorporació de les noves tendències plantejades per artistes procedents de tot el món, sempre tractant d'anar un pas més enllà de l'etnocentrisme europeu, tan present en el món de l'art. La primera edició de la Biennal es va realitzar el 1955 i deu anys més tard, el 1965, Joan Miró va ser guardonat amb el Gran Premi de la Biennal.

La present edició de la Biennal, Interruption, ha estat comissariada per Deborah Cullen i explora la idea d'evolució, destacant algunes de les transformacions i la resistència subjacent que les arts gràfiques han experimentat al llarg de l'últim mig segle.

canal-mnactec-180-180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1