Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Sisley-Kandiski-Hopper" a l'Espai Carmen Thyssen

\
bonart sant feliu de guíxols - 10/09/13

L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols presenta, del 14 de juliol al 13 d’octubre, Sisley-Kandinski-Hopper. Col·lecció Carmen Thyssen. La mostra s’estructura en tres àmbits: Transcendències del Realisme, Fragmentació de la Llum i Transfiguració del Color, amb un total de 54 quadres i l’oportunitat de veure a Catalunya obra destacada de la producció artística de Sisley, Delaunay, Gauguin, Kandinski o Hopper, entre altres autors. Les peces procedeixen del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i del Museu Carmen Thyssen de Màlaga. D’aquests quadres, n’hi ha una dotzena que participen per primera vegada en una exposició. En destaquen tres peces fauvistes que el pintor Miquel Villà i Bassols va realitzar a Veneçuela i a Colòmbia, o Paisatge amb camperols (c. 1891), de Joan Pinós, entre d’altres.

En la construcció del discurs de Sisley-Kandinski-Hopper. Col·lecció Carmen Thyssen s’ha tingut en compte, d’una banda, el criteri cronològic; de l’altra, l’intercanvi d’idees i la proximitat dels pensaments estètics d’un món que avança, des d’occident, cap a una mateixa direcció i evidencia, per exemple, la relació entre la pintura europea i l’americana. 

L’exposició ha estat comissariada per Pilar Giró i va ser presentada per Carmen Thyssen.

Cal dir, per altra banda, que Carmen Thyssen va renovar el compromís de prestar peces de la seva pinacoteca cada estiu a aquest espai artístic de Sant Feliu de Guíxols. La primera experiència va aconseguir un balanç de 38.000 visitants. En la presentació, el que no es va poder anunciar va ser la posada en marxa del projecte de dotar la població d’un centre d’art estable on es reuniria l’obra de Carmen Thyssen, a causa de l’actual crisi. El que sí que va agafant forma es la notícia avançada el seu dia que bona part de la col·lecció d’art de Tita Cervera s’exposarà al pavelló Reina Victòria Eugènia de Fira de Barcelona, molt a prop del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

A la imatge, Edward Hopper. "Martha McKeen de Wellfleet”. Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols.

Impremta Pages - banner-180x178Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px