970x250_appec2021
Arte_Madrid organitza \

Exposicions

Arte_Madrid organitza "Apertura 2013" per inaugurar la temporada artística

bonart madrid - 16/09/13
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

Entre els dies 19 i 22 de setembre Madrid tornarà a convertir-se en l'epicentre internacional de l'art contemporani. La ciutat celebrarà de dia i de nit Apertura 2013, el començament de la temporada de prop de cinquanta galeries d'art contemporani que inauguren simultàniament les seves exposicions. A més, un ampli programa d'activitats en museus i centres d'art potenciaran nacional i internacionalment la creació plàstica i les indústries culturals de la ciutat. La quarta edició d'Apertura, organitzada per l'Associació de Galeries Art_Madrid, atraurà a col·leccionistes, experts i comissaris de tothom que trobaran a la capital espanyola una selecció de gran qualitat d'artistes i exposicions.

Al setembre, les galeries de Madrid acolliran mostres d'artistes internacionals com Carlos Cruz-Deu, John Isaacs, Donen Flavin o Luis Camnitzer que es combinen amb individuals d'espanyols com Jacobo Castellano, José Ramón Amondarain, Lluís Hortalà o Alicia Framis i clàssics com Pablo Gargallo o Juan Genovés. També es podrà gaudir de l'obra d'emergents llatinoamericans Ximena Garrido-Lecca, Laureana Toledo o José Hidalgo-Anastacio, entre altres.

Per segon any consecutiu, gràcies a la col·laboració ARCOmadrid, en els Arc Gallerywalk s'oferiran quatre recorreguts guiats per les diferents zones de galeries. A més, el programa d'Apertura 2013 inclourà visites a les col·leccions privades d'art d'Inelcom i Jimmy Belilty, així com una ampliació dels recorreguts privats a la col·lecció del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia guiada per Manuel Borja-Villel, director del museu i Rosario Peiró, directora de col·leccions, visites a les exposicions de Roman Ondak en el Palau de Cristall, de Cildo Meireles en el Palau de Velázquez i de Thomas Ruff a la sala Alcalá 31, a més d'una visita guiada al CA2M Centre d'Art Dos de Maig.

Festes, actes socials, brunches i amplis horaris d'obertura en les galeries completen la propostes de quatre dies a Madrid dedicats a l'art contemporani. I una altra de les grans novetats d'aquest any serà la celebració la nit del dissabte en la Fundació Lázaro Galdiano del primer art happening Kreëmart que es duu a terme a Espanya, gràcies al suport d'Absolut Vodka. El públic assistent a aquest esdeveniment de tancament d'Apertura 2013 podrà gaudir d'una performance de l'artista Glenda León en la qual es barregen l'art i la rebosteria, amb la participació del xef Paco Roncero. A més, els assistents podran consumir les postres preparades per ells i portar-se un exemplar de l'edició de 300 peces que ambdós realitzaran per l'art happening de Kreëmart. Institucions i esdeveniments internacionals com el Whitney Museum, la Cisneros Fontanals Art Foundation, el Garage Center for Contemporary Culture o les fires Art Basel Miami Beach i The Armory Xou, han acollit ja edicions d'aquest espectacular esdeveniment amb artistes com Els Fusters, Maurizio Cattelan, Olaf Breuning o Marina Abramovi?.

També aquest any s'ha reforçat la presència de comissaris internacionals gràcies a la col·laboració d'Acció Cultural Espanyola (AC/E), com a organisme públic dedicat a impulsar i promocionar la cultura i el patrimoni d'Espanya dins i fora de les nostres fronteres a través d'un ampli programa d'activitats -exposicions, congressos, cicles de conferències, cinema, teatre, música, produccions audiovisuals i iniciatives que fomenten la mobilitat de professionals i creadors. Aquesta institució s'ha sumat a aquesta edició d'Apertura fent possible, gràcies al seu Programa de Visitants del PICE (Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola), que alguns comissaris i assessors de col·leccions vengen a conèixer als nostres artistes. Gràcies a la seva col·laboració visitaran Madrid: Geòrgia Giaokoumaki, comissària de la Whitechapel Art Gallery, Londres; Marina Coelho, fundadora del Kunsthalle de São Paulo; Juan Gaitán, comissari de la Biennal de Berlín; Aileen Corkery, comissària d'Outside visual Art en Meeting House Square i Studio Voltaire i assessora, Londres; Joelle Romba, directora i fundadora de Romba Fini Arts; i Alistair Hicks, comissari i assessor del Deutsche Bank.


A la imatge, Retrat social, 2013 d'Helí García que inaugurarà a la galeria BAT Alberto Cornejo.

Et poden
Interessar
...