FCC-Segell-banner4
Anna Malagrida inaugura “Els murs van parlar” a la Galeria Senda

Exposicions

Anna Malagrida inaugura “Els murs van parlar” a la Galeria Senda

bonart barcelona - 19/09/13
Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catBaner_Viladot_Bonart_360x356

La Galeria Senda de Barcelona presenta els darrers treballs fotogràfics de l’artista Anna Malagrida (Barcelona, 1970), que recullen inscripcions i grafits apareguts després dels moviments de protesta social ocorreguts a Espanya entre 2011 i 2013. Las obres qüestionen els límits del visible i reflexionen sobre la dicotomía de l'acte de mirar com experiència estètica i també política. La inauguració s’ha previst el dia 26 de setembre a les 20 h.


Els murs van parlar és un projecte compost de dues sèries de fotografies, Sòcols i Murs.  Es tracta d’un inventari fotogràfic de les restes, amb prou feines visibles, dels escrits -crits anònims- que van embrutar les parets de diversos edificis i van ser ràpidament esborrats. Les imatges han estat realitzades en els murs d’immobles pertanyents a diverses institucions, financeres i polítiques en la seva majoria, de Barcelona i Madrid.


Després de la protesta pacífica originada al maig de 2011 del Moviment 15M o dels Indignats, s’han succeït una llarga sèrie de manifestacions sorgides, en gran part, a les xarxes socials. Aquestes sèries de fotografies neixen amb la voluntat de crear un inventari i constatar l’empremta que aquestes protestes han deixat als murs d’algunes ciutats, els llocs on van deixar el seu rastre les veus indignades. Els textos i paraules de les inscripcions originals han estat recollides per a aquest projecte en dos formats, un diari i una projecció.


Aquests treballs, que operen registrant les petjades i restituint la memòria, es fixen també en la transformació dels objectes fotografiats. A les fotografies agrupades a la sèrie Sòcols apareixen les restes dels crits socials, tot i que la pintura ha estat esborrada i les veus callades. Les bases dels edificis semblen transformar-se en escultures de pedra, inamovibles i hieràtiques, igual que les institucions que representen. Els Murs, abarrotats de pintures anònimes i presentats en gran format, apareixen com pintures que neixen del conflicte social. De la mateixa manera, la projecció de les veus restitueix el moment original dels successos submergint l’espectador en un viatge en el temps.


A la imatge, “Bankia, Plaça Catalunya, Barcelona", de la sèrie "Sòcols" d’Anna Malagrida.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat