FCC-Segell-banner4
Abigail Serrano guanya el Concurs de Manga

Certàmens

Abigail Serrano guanya el Concurs de Manga

bonart barcelona - 24/09/13
BanerVictor04Eude, generic

¡Hogar, dulce hogar! d'Abigail Serrano Egea (Barcelona, 1989) ha resultat ser l'obra guanyadora del Concurs de Manga del Saló. Un jurat compost per Josep Maria Polls, director d'estudis de l'Escola de còmic Joso, Santi Casas professor de l'Escola Joso, i Guillem Bosch, director artístic de Ficomic, ha escollit aquest manga com a guanyador per la seva originalitat i qualitat , destacant igualment la qualitat de la resta d'obres presentades .


Abigail , o Aiba que és com se li coneix entre els mangakas, ens explica que ¡Hogar, dulce hogar! se li va ocórrer després de barrejar altres idees "de sobte es va acudir crear una mena d'esquetx en què els rols generacionals s'intercanviessin, arran de la típica frase que tant se sent: "Aquests joves d'avui en dia...". I així va ¡Hogar, dulce hogar! En realitat no és més que una situació que podria donar-se perfectament en la vida quotidiana de qualsevol xaval , i alhora no deixa de ser una ironia que no tot és el que sembla" .


L'autora, com molts altres seguidors de l'anime i el manga, va començar a llegir aquells mangas en què es basaven les seves sèries favorites fins que "al cap de poc temps tenia una enorme llista d'autors i obres que em cridaven l' atenció i volia llegir" . Entre els seus autors favorits es troben noms tan reconeguts com Takeshi Obata, Tite Kubo, Yukiru Sugisaki o Ai Yazawa. I entre les seves mànigues de capçalera ens trobem títols com Rorouni Kenshin, Nodame Cantabile, Monster, 20th Century Boys, Adolf (de Tezuka), Fruits Basket, KareKano, Liar Game o Yaruki! St. Cherry High School, de l'autora espanyola Akane.


Aiba fa una dècada que visita el Saló del Manga , un espai "al qual sempre és grat acudir per a tots els fans del manga i on pots relaxar-te i gaudir de la bona companyia i del calendari d'activitats" . Això sí "el canvi a la Fira de Barcelona ha estat fantàstic, ara tot és molt més accessible i també resulta més còmode per passar el dia hi ha més espai" . Aiba és il·lustradora titulada i entre els seus projectes més immediats es troba un videojoc per al qual està desenvolupant els fons i personatges , a més del primer tom recopilatori del manga que porta publicant amb el fanzine Project81 des de 2011. Aquest volum , titulat "Érase una vez... un gato", sortirà a la venda coincidint amb l'actual edició del Saló del Manga de Barcelona. 

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-